Verantwoord reizen

Bij NS willen we verduurzamen en onze reizen groener maken dan ooit tevoren. Onze ambitie is om in 2020 klimaatneutraal te reizen. Voor onze klanten, onze planeet en onze toekomst. Onze treinen rijden al volledig op groene stroom, we bieden met onze Greenwheels, de OV-fiets en de zonetaxi groene alternatieven aan voor onze reizigers. Zo laten we zien dat we onze verantwoordelijkheid nemen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk ambassadeur die hier aan meewerken. Samen zetten we ons in voor een zo duurzaam mogelijke reis.

Voorbeeldrol

NS is een afspiegeling van de Nederlandse samenleving. We zijn ons ervan bewust dat we als marktleider binnen de branche een voorbeeldfunctie hebben. Die duurzaamheid willen we overal in terug zien. Ook in onze bedrijfsvoering. Alle medewerkers van NS werken mee aan deze gezonde ambities. Stap je in bij NS, dan maak je direct deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat. Hierdoor werk je mee aan een goede balans tussen economische, ecologische en maatschappelijke belangen.

Een aantal duurzame voorbeelden

Bij NS worden reizigers letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht. Zo wordt het gebruik van de OV-fiets, NS Zonetaxi en Greenwheels gestimuleerd. Het is zelfs zo dat de gemiddelde treinreiziger 38 minuten beweging krijgt per dag. Elke dag wordt er gekeken naar de nieuwe generatie door hen kennis te laten nemen van het reizen per trein en ons erfgoed. Bij NS wordt er voortdurend naar de toekomst gekeken. Met al onze medewerkers.