Vacature alert

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Ooit de controle over een machine van een paar ton willen hebben? Dat kan als machinist bij NS. Of je nu met een Intercity over de Veluwe raast of rustig met een Sprinter langs de kleinere stations rijdt: jij hebt alles onder controle. En dat terwijl je ondertussen de meest mooie plekken van Nederland ziet. Werken als machinist verveelt nooit.

Bij NS kun je rekenen op

  • Een goed salaris en onregelmatigheidstoeslag.
  • Een 36-urige werkweek en minimaal 23 vakantiedagen.
  • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld.
  • Een uitstekende pensioenregeling.
  • Een betaalde interne opleiding van een jaar.
  • Gratis treinreizen in de 2e klas.
  • In de 1e klas reizen tegen een kleine bijdrage.

Bij de les


Anticiperen op weersomstandigheden, op tijd vertrekken en goed communiceren met collega’s. Als machinist verricht je teamwork en heb je de verantwoordelijkheid over honderden reizigers. Je werkt met de nieuwste technieken en leert regelmatig hoe je deze kunt toepassen. En dat is weer handig voor als je zelf kleine storingen op kunt lossen. Daarmee zet jij de boel in beweging en help je reizigers weer op weg.

Werkend leren

Als machinist bij NS houd jij Nederland in beweging. Dat doe je niet zomaar, en daarom leren wij je vóór je zelfstandig aan de slag gaat alle kneepjes van het vak. Tijdens dit (online) leer-werktraject leer je in één jaar alles over het besturen van treinen in ons opleidingscentrum in Amersfoort. In theorie én in de praktijk, want je mag al meteen aan de slag. Van seinen lezen, tot materieelkennis en energiezuinig rijden tot praktische vaardigheden als EHBO, Engels en communicatie in verschillende situaties. Je oefent alvast in een simulator, maar loopt ook mee in de praktijk met een mentor. Tijdens de opleiding ben je al in dienst, dus je krijgt al betaald.

Machinistenopleiding ROC en STC-Group

Naast de vacatures die NS voor machinist te bieden heeft, kun je ook een opleiding tot treinmachinist volgen bij het ROC van Twente, ROC van Amsterdam en STC-Group Rotterdam. Hierbij dient NS als leerbedrijf met praktijkplaatsen, de scholen verzorgen de theoretische kant van de opleiding.

Meer informatie

Verhalen in de trein

Nieuws & Evenementen

Geen gerelateerde nieuwsberichten of evenementen gevonden.

Alle nieuwsberichten