Vacature alert

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Ooit de controle over een machine van een paar ton willen hebben? Dat kan als machinist bij NS. Of je nu met een Intercity over de Veluwe raast of rustig met een Sprinter langs de kleinere stations rijdt: jij hebt alles onder controle. En dat terwijl je ondertussen de meest mooie plekken van Nederland ziet. Werken als machinist verveelt nooit.

Bekijk hier onze vacatures.

Bij NS kun je rekenen op

  • Een goed salaris en onregelmatigheidstoeslag.
  • Een 36-urige werkweek en minimaal 23 vakantiedagen.
  • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld.
  • Een uitstekende pensioenregeling.
  • Een betaalde interne opleiding bij het NS Leercentrum van een jaar.
  • Gratis treinreizen in de 2e klas.
  • In de 1e klas reizen tegen een kleine bijdrage.

Bij de les

Anticiperen op weersomstandigheden, op tijd vertrekken en goed communiceren met collega’s. Als machinist verricht je teamwork en heb je de verantwoordelijkheid over honderden reizigers. Je werkt met de nieuwste technieken en leert regelmatig hoe je deze kunt toepassen. En dat is weer handig voor als je zelf kleine storingen op kunt lossen. Daarmee zet jij de boel in beweging en help je reizigers weer op weg.

NS Leercentrum

Als machinist bij NS houd jij Nederland in beweging. Dat doe je niet zomaar. Daarom leren wij je alle kneepjes van het vak. Heb je al een mbo-3 opleiding afgerond? Dan volg je het interne (online) leer-werktraject van het NS Leercentrum. Hierin leer je in één jaar alles over het besturen van treinen. In theorie én in de praktijk, want je mag al meteen aan de slag. Je oefent alvast in een simulator, maar loopt ook mee in de praktijk met een mentor. Tijdens de opleiding ben je al in dienst bij NS, dus je krijgt al betaald.

Machinistenopleiding ROC en STC-Group

Ga je studeren en heb je interesse om machinist te worden, dan kun je je aanmelden voor de mbo-opleiding tot treinmachinist. Je volgt dan je opleiding bij het ROC van Twente, ROC van Amsterdam of STC-Group Rotterdam. Stagelopen doe je bij jou in de buurt. Hierbij dient NS als leerbedrijf met praktijkplaatsen, de scholen verzorgen de theoretische kant van de opleiding.

Meer informatie

Verhalen in de trein

Nieuws & Evenementen

Geen gerelateerde nieuwsberichten of evenementen gevonden.

Alle nieuwsberichten