Vacature alert

Gastvrijheid en service

Ben je gastvrij, graag onderweg en houd je van afwisselend werk? Als conducteur bij NS lever jij de service aan reizigers die ze mogen verwachten. Want conducteurs doen meer dan vervoerbewijzen controleren. Jij bent de gastheer of -vrouw die mensen een fijne treinreis bezorgt. Je beantwoordt de vragen van reizigers, informeert ze over een alternatieve route bij een verstoring en je reageert snel en op de juiste manier bij calamiteiten. De reiziger staat voorop bij NS. En saai is het nooit: elke dag is anders.

Bij NS kun je rekenen op

  • Een goed salaris en onregelmatigheidstoeslag.
  • Een 36-urige werkweek en minimaal 23 vakantiedagen.
  • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld.
  • Een uitstekende pensioenregeling.
  • Een betaalde interne opleiding.
  • Gratis treinreizen in de 2e klas.
  • In de 1e klas reizen tegen een kleine bijdrage.

Verantwoordelijkheid & vrijheid

Wij sturen onze conducteurs niet zomaar een trein op. Na een gedegen opleiding krijg je de verantwoordelijkheid en vrijheid om jouw rol goed in te vullen. Uiteraard volgens de regels, maar met oog voor wat er zich afspeelt in de trein. Want wat er ook gebeurt, jij blijft elke situatie de baas en treedt doortastend op. Daar krijg je als conducteur bij NS voldoende ondersteuning in. Als je net komt kijken én als je vele kilometers hebt afgelegd.

Werkend leren

Conducteur zijn bij NS is veel meer dan vervoersbewijzen controleren. Daarom leer je in ons opleidingscentrum alles wat je nodig hebt om onze reizigers een goede reis te bezorgen. Van handige treinvaardigheden als seingeving en veiligheidscommunicatie, tot EHBO en omgaan met verschillende situaties in de trein.

Bevoegd conducteur

De opleiding duurt ongeveer zes maanden. Je volgt een deel van de lessen online en krijgt afwisselend theorie- en praktijklessen in ons opleidingscentrum in Amersfoort. Als je het Chef Trein examen en het Vaardigheden examen hebt gehaald ben je bevoegd conducteur.

Heb je nog geen mbo opleiding afgerond? Samen met de School voor Veiligheid van MBO Amersfoort biedt NS de opleiding ‘Handhaver Toezicht en Veiligheid – Conducteur’ aan.

Lees meer

De mooiste verhalen

Conductrice Michelle staat reizigers bij in veel verschillende rollen. ‘De ene keer speel je een soort van clown als je tussen feestende reizigers zit. Het andere moment ben je psycholoog als iemand zijn verhaal kwijt moet. Dat maakt de baan erg veelzijdig en je hoort verhalen die je altijd bij blijven.’ Benieuwd naar haar verhaal? Bekijk links de video van Michelle of lees hier haar ervaringen.

Verhalen in de trein

Nieuws & Evenementen

Geen gerelateerde nieuwsberichten of evenementen gevonden.

Alle nieuwsberichten