Vacature alert

Werkend leren

NS verzorgt zelf alle service en onderhoud aan haar treinen in Nederland. Met jouw interesse in techniek en de wil om alles te leren over elektronica, mechanica en pneumatiek ben jij misschien wel 1 van de toekomstige monteurs. Je wordt bij onze TechniekFabriek in Zwolle of Amsterdam opgeleid tot monteur mechatronica mét salaris in het tweede jaar.

Wie wij zoeken? Vmbo’ers en mbo’ers die de opleiding mechatronica op mbo 2-niveau willen halen.

Wat heeft de TechniekFabriek jou te bieden?

 • NS betaalt de volledige opleiding (collegegeld, kleding, boeken, gereedschap, etc.).
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract
 • Goede begeleiding van docenten die zelf in de techniek hebben gewerkt.
 • Een interessant vakkenpakket: elektrotechniek, mechatonica, pneumatiek.
 • NS verzorgt alle stages, dit hoef je niet zelf te regelen.
 • Na afronding van de opleiding krijg je een rijkserkend diploma mbo 2 mechatronica.

Volledige vergoeding

De kosten van je opleiding nemen wij voor onze rekening. Dus je schoolgeld, lesmateriaal en de benodigde werkkleding krijg je van ons. Ook krijg je een NS business card om naar school of stage te reizen. Bovendien krijg je in het eerste jaar ook nog een stagevergoeding, en in het tweede jaar salaris. Na de opleiding heb je een diploma mbo 2 mechatronica en ben je helemaal klaar voor een baan als monteur.

De TechniekFabriek

Het eerste jaar is een BOL-jaar (Beroeps Opleidende Leerweg), waarin je 4 keer een tweewekelijkse stage volgt op een NS Service-, Onderhouds- of Treinmoderniseringslocatie. Het tweede jaar is BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) en werk je voornamelijk op zo’n locatie. Zo leer je de nieuwste technieken kennen en gebruik je jouw talent om aan de treinen van de toekomst te sleutelen. Wil je nog meer informatie? Bekijk hier de brochure TechniekFabriek.

Dit neem je mee

 • Je hebt een afgeronde vmbo-opleiding, een overgangsbewijs van havo of vwo van 3 naar 4 of een mbo-diploma (minimaal niveau 2).
 • Je hebt affiniteit met techniek en/of computers en systemen.
 • Je kunt goed samenwerken, maar ook zelfstandig werk oppakken.
 • Je werkt graag met je handen en voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk.
 • Je bent flexibel om overal in Nederland te werken.

Het verhaal van Marlon, leerling monteur

“Ik loop stage door heel Nederland bij verschillende onderhoudslocaties van NS. Op mijn vorige stageplek leerde ik remblokken vervangen en treinstoringen oplossen. Op mijn huidige stageplek voer ik het klein onderhoud uit aan trein componenten. Lekker veelzijdig dus.” Lees hier zijn hele verhaal.

Samenwerking Randstad en TechniekFabriek

De snel veranderende arbeidsmarkt vraagt om goed opgeleide technici. Om deze arbeidsmarkt van technisch talent te voorzien gaan NS en Randstad de samenwerking aan. Opleiding en ontwikkeling zijn de sleutel tot een toekomstbestendige arbeidsmarkt en deze samenwerking past goed bij Randstad Boost vakopleidingen. Bij de TechniekFabriek wordt straks niet langer uitsluitend voor de operatie van NS opgeleid, maar ook voor de bredere technieksector waarin Randstad een verbindende factor is. Randstad heeft het netwerk om mensen een loopbaan en perspectief te bieden in de techniek sector.

Verhalen in de techniek

Nieuws & Evenementen

Geen gerelateerde nieuwsberichten of evenementen gevonden.

Alle nieuwsberichten