Vacature alert

Veiligheid & Service

Veiligheid voor alles

Een treinreis moet niet alleen prettig en gemakkelijk zijn, maar ook veilig. Om die veiligheid te kunnen garanderen, zijn servicegerichte collega’s hard nodig. Als medewerker Veiligheid & Service ben je altijd zichtbaar op het station en ben je er voor iedereen. Soms om in te grijpen bij calamiteiten, soms ook om reizigers verder op weg te helpen.

Bij NS kun je rekenen op

  • Een goed salaris en onregelmatigheidstoeslag.
  • Een 36-urige werkweek en minimaal 23 vakantiedagen.
  • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld.
  • Een uitstekende pensioenregeling.
  • Een betaalde interne opleiding.
  • Gratis treinreizen in de 2e klas.
  • In de 1e klas reizen tegen een kleine bijdrage.

Samen sterk


Bij NS werk je samen met duizenden collegas. Van het station tot in de trein, als medewerker Veiligheid & Service ben jij waar mensen je nodig hebben. Dat maakt deze baan extra bijzonder. Je helpt conducteurs en machinisten bij lastige situaties in treinen, en je staat paraat wanneer er op het station of perron iets gebeurt waarbij jij kunt helpen. Om de veiligheid te garanderen ben jij van alle situaties op de hoogte. Jij geeft onze reizigers een veilig gevoel en staat voor ze klaar als ze vragen hebben.  

Werkend leren

Als medewerker Veiligheid & Service weet je hoe je moet handelen in elke situatie om de veiligheid te garanderen en reizigers zo goed mogelijk verder te helpen. Een enorm belangrijke taak. Daarom leren wij je in een half jaar alle vaardigheden die je nodig hebt in ons opleidingscentrum in Amersfoort. In theorie én in de praktijk, want je mag al meteen aan de slag. Ook volg je een deel van de lessen online. Tijdens de opleiding ben je al in dienst, dus je krijgt al betaald.

BOA certificaat

Een belangrijk onderdeel van de opleiding Veiligheid & Service is het behalen van jouw BOA-certificaat, maar ook professioneel handelen bij incidenten en calamiteiten. Andere onderdelen van de opleiding zijn onder meer EHBO, Engels, servicegericht handelen en de training Regeling Toetsing Geweldsbeheersing BOA (RTGB). Je gaat dus goed voorbereid van start.

Achter de schermen

Kevin is medewerker Veiligheid & Service en staat samen met zijn team reizigers onderweg bij in hun reis. In deze ‘Achter de schermen’ gingen we een dag met ze mee op pad tijdens hun burger controle. Benieuwd naar de persoon achter deze functie? In deze video geven we een uniek inkijkje in de functie van medewerker Veiligheid & Service.

Verhalen op het station

Nieuws & Evenementen

Geen gerelateerde nieuwsberichten of evenementen gevonden.

Alle nieuwsberichten