Techniek

De basis van het succes van NS

Techniek is al 175 jaar lang dé basis van het succes van NS. Het zorgt ervoor dat de treinen rijden, maar ook dat deze veilig, comfortabel en duurzaam zijn. NS geeft je de ruimte om jouw liefde en passie voor techniek in de praktijk te brengen en doet een beroep op jouw vermogen om met goede oplossingen te komen. Hier kun jij je helemaal richten op waar jij goed in bent: techniek, ontwikkeling en vooruitgang.

Vacatures Collega’s aan het woord Meer technische verhalen

Als technisch professional bij NS kun je je volop bezig houden met treinen en spoorwegtechniek. Maar ook ontwerp en design, elektrotechniek, procesmanagement en kwaliteitsmanagement zijn mogelijke richtingen. Zo ontwikkelden onze technici een trackingsysteem in de rails dat slijtage aan de wielen signaleert. En ze voorkomen storingen door gebruik te maken van ‘conditie monitoring’. Bovendien lever je als technisch professional bij NS een belangrijke bijdrage aan een gezonde bedrijfsvoering, door bijvoorbeeld te adviseren over de aanschafprijs en levenscycluskosten van nieuw materieel. Kortom, van werktuigbouw tot elektrotechniek en van technisch advies tot bouwkunde: alles is mogelijk bij Techniek.

Werken bij NS

TechniekFabriek ►

In de TechniekFabriek, dé technische MBO opleiding van NS, bewandelen de leerlingen hun pad naar een baan als monteur. Door te leren werken, en werkend te leren passen de technische talenten de theorie meteen toe op de praktijk. Met de opleidingen van de TechniekFabriek, kunnen leerlingmonteurs de opleiding Mechatronica niveau 2 volgen. Deze opleiding wordt… Lees verder ►

Techniek Professionals ►

Als technisch professional werk je niet alleen aan de techniek van een trein, je denkt ook mee over de verbetering en optimalisering van deze techniek.

Techniek Professionals MBO ►

Opties binnen Techniek van NS genoeg! Van monteur, tot werkvoorbereider en treindienstleider. Ook investeren we in de toekomst met de TechniekFabriek.