Techniek Trainees

Techniek Trainees zijn altijd in beweging

Techniek staat aan de basis van ons succes. Bij NS werken we continu aan onderhoud, service, reiniging en revisie van rollend materieel. Op meer dan dertig strategische plaatsen van het Nederlandse spoorwegnet onderhouden we 24 uur per dag, 7 dagen per week de spoorvoertuigen van onze klanten. Natuurlijk is er volop aandacht voor modernisatie en innovatie. Elke zes dagen rolt er een volledig vernieuwd intercityrijtuig de werkplaats uit. Het interieur is vernieuwd en treinstellen zijn voorzien van internet en beeldschermen, die de meest actuele reisinformatie weergeven.

Jezelf ontwikkelen binnen Techniek

Het Techniek Traineeship biedt jou de kans om een vliegende start te maken als technicus bij NS. Je begint in een functie waar je direct verantwoordelijkheid voor draagt. Want wij geloven dat het werk de beste leeromgeving is. Tegelijk bieden we je in het Traineeship een aanvullend programma aan, waardoor je jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk versneld kunt ontwikkelen.

Geïnteresseerd? Je kan solliciteren vanaf 17 maart.

De Techniek Trainee die we zoeken

Techniek is jouw passie. Je hebt een HBO/WO-opleiding werktuigbouwkunde, elektro- of lucht- en ruimtevaarttechniek of een aanverwante opleiding afgerond en maximaal twee jaar werkervaring.

Het programma van het Techniek Traineeship

Tijdens de vakmodules word je bijgepraat door ervaren NS technici over diverse onderwerpen op het gebied van treingerelateerde techniek bij NS. In de vaardighedenmodules word je onder andere getraind in presenteren, communicatieve vaardigheden en samenwerken. Maar met vaardigheden alleen ben je er niet. Je gaat ook aan de slag met het onderzoeken van je persoonlijke overtuigingen en normen en waarden: hoe zit ik in elkaar en wat betekent dat voor wat ik wil en kan? Zowel in het eerste als in het tweede jaar voer je een individueel project uit. Je krijgt hierin de kans om je (verbeter) ideeën in je vakgebied voor NS tot uitvoer te brengen.

Begeleiding

Gedurende het Techniek Traineeship word je intensief begeleid door je leidinggevende. Met hem of haar heb je geregeld een afspraak waarin jullie jouw ontwikkeling bespreken. Daarnaast kun je bij verschillende experts terecht met al je vragen over NS als organisatie of om over je eigen (loopbaan)ontwikkeling binnen NS te sparren. Met de betrokkenheid van onze bedrijfstop bij de ontwikkeling van jou als trainee, benadrukken we hoe serieus we talentmanagement nemen.

Je toekomst als Techniek Trainee

Na het succesvol doorlopen van het programma bieden we je graag een vervolgfunctie aan. Je kunt hierbij denken aan een functie als Maintenance Engineer, waarin je onderhoudsconcepten ontwikkelt. Of System Engineer,  je bent verantwoordelijk voor de systemen in een bepaalde treinserie. Een andere mogelijkheid is een functie als Quality Engineer,  je stuurt het reduceren van productiekosten en het optimaliseren van het kwaliteitsbeleid. Of Reliability Engineer, dan ben je een spin in het web bij het oplossen van bedrijfszekerheidsproblemen. Bekijk voor al onze Technische vakgebieden NStechwerk.nl