Procurement Trainees

Procurement is hét gezicht van NS naar de leveranciers en opereert als ‘ONE’ naar de NS organisatie en verbindt haar met leveranciers. Procurement regisseert, koopt in en distribueert diensten en goederen en voert daarbij regie over het verbeteren van de totale keten. Om zo de dienstverlening van NS aan de reiziger te kunnen optimaliseren.

Als Procurement Trainee ben je onderdeel van een groot team van zo’n 100 Procurement Professionals die met elkaar én met verschillende bedrijfsonderdelen werken aan het realiseren van de NS doelen: de best mogelijke dienstverlening voor de reiziger.

Het zijn doelen die scherp op het netvlies staan bij alle Procurement Professionals omdat ze weten op welke manier ze aan die doelen kunnen bijdragen.

De Procurement Professionals binnen NS zijn dan ook niet zomaar inkopers. Ze vervullen een bredere rol. Ze regisseren de inkoopketen. Van aanvraag tot betaling. Ze kennen de business en ze kennen de markt. En samen met deze partijen komen ze telkens tot de best mogelijke oplossingen. Procurement Professionals zijn mensen met de gezamenlijke ambitie om de beste publieke inkooporganisatie van Nederland te worden. Professionals die zich net als jij willen ontwikkelen en op het hoogste niveau willen acteren. Zij brengen steeds proactief samen met de business de doelen voor reizigers eerst in kaart brengen zodat ze ook echt kunnen bijdragen aan de realisatie ervan.

Procurement Trainees die we zoeken

Ben je onderzoekend en tegelijkertijd een commerciële doener? Toon je lef en initiatief? Ben je flexibel en in staat om snel en efficiënt te schakelen? Ben je niet bang om kritisch te zijn en ben je voortdurend op zoek naar pragmatische oplossingen? En telt voor jou uiteindelijk bovenal het resultaat? Dan ben je waarschijnlijk geknipt voor deze functie!

Als je aan deze profielschets voldoet ben je onze ideale kandidaat als je tevens beschikt over de volgende eigenschappen:

  • HBO/WO afgestudeerd;
  • In één van de richtingen: supply chain en logistiek, (bedrijfs)economie, (technische) bedrijfskunde, rechten, of een relevante technische of commerciële afstudeerrichting;
  • Maximaal 2 jaar werkervaring aansluitend op studie, bij voorkeur inkoop gerelateerd;
  • Extra curriculaire activiteiten zoals relevante bestuursrollen en bijbanen;
  • Dit jaar zoeken we ook Procurement Trainees die zich specifiek gaan richten op de inkoop van techniek. Hiervoor is het natuurlijk van belang dat je technische affiniteit hebt.

Wat kunnen we jou als Procurement Trainee bieden?

Als Procurement Trainee wordt je in een intensief 2-jarig programma opgeleid tot een zelfstandige inkoop professional die zich in een brede context staande kan houden als het om inkoop gerelateerde vraagstukken en projecten gaat. Dit doe je onder andere door:

  • 2 projecten binnen een van de inkoopafdelingen van NS te ondersteunen en/of zelfstandig uit te voeren;
  • Procurement breed een verbetertraject te leiden en te implementeren;
  • Samen met een aantal andere inkooptrainees regie te pakken over je eigen ontwikkeling en procurement carrière.

Tijdens je Traineeship ga je op minimaal twee verschillende procurementafdelingen aan het werk. Dit zal zijn binnen een van de procurementafdelingen op het hoofdkantoor  (P&O, MarCom, Facilitair/Bouw en IT) en binnen Supply chain & Operations. Hierdoor krijg je een brede kijk op Procurement binnen NS en kan je ons laten zien waarom jij die toekomstige Senior Inkoper voor NS gaat zijn.

Programma

Naast je dagelijkse werk ben je gemiddeld 1 dag in de week bezig met het ontwikkelen van je inkoopkennis en je persoonlijke competenties. Het eerste doe je door middel van de NEVI opleiding samen met je medetrainees en enkele van je inkoop collega’s. Hier wordt een gezonde dosis discipline en doorzettingsvermogen van je gevraagd aangezien dit ook studietijd buiten kantooruren van je zal vragen. Het tweede doe je door het volgen van een breed scala aan persoonlijke ontwikkeling trainingen waar je ook in aanraking zal komen met trainees van andere NS afdelingen die in hetzelfde ontwikkeltraject zitten.

Begeleiding

Tijdens je traineeship wordt je de gehele twee jaar begeleid door de manager van het traineeship. Deze persoon overziet het gehele programma en de invulling die jij daar aan geeft. Hij beoordeelt jouw algehele prestaties en overziet de grote lijnen binnen de verschillende projecten en trainingen van jouw traineeship. Binnen de projecten zelf wordt je gekoppeld aan een sectorhoofd, category manager of senior inkoper die voor dat specifieke project jouw eerste aanspreekpunt is. Zij verzorgen de dagelijkse aansturing en de project specifieke beoordelingen over jouw prestaties.

Naast bovengenoemde zal je gekoppeld worden aan een mentor van buiten de procurement afdeling met wie je kan klankborden over zaken waar je tegen aan loopt binnen het traineeship. Dit kan zowel op werkinhoudelijk als persoonlijk vlak zijn.

Toekomst

Na je traineeship zal je bij gebleken geschiktheid uitstromen als Inkoper of Senior Inkoper binnen een van de inkoop teams. Welk team en op welk niveau zal volledig aan jezelf liggen en hetgeen je hebt laten zien in de twee jaar daarvoor. Het pad wat dan voor je ligt is grotendeels zelf te bepalen en biedt een zeer ruime keuze aan mogelijkheden.

*De verwachting is dat we in oktober 2018 weer gaan werven voor het Procurement Traineeship.