Operationeel Management Trainees

Bekijk vacature

Direct in een leidinggevende functie als Operationeel Management Trainee

Elke dag verwelkomt NS meer dan 1,1 miljoen treinreizigers op onze stations. Daarmee spelen we een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. NS heeft als missie reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke en multifunctionele stations. Dit doen we 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

Als Operationeel Management trainee bij NS sta je vanaf dag één als leidinggevende midden in de Operatie. Werken in de Operatie betekent dat je het gezicht van NS bent, beïnvloedt én bepaalt. Je stuurt als Teammanager bijvoorbeeld een groep van 20 tot 30 hoofdconducteurs of medewerkers Veiligheid & Service aan. Je hebt directe impact op de klantbeleving van onze reizigers. Werken in het Operationeel Management van NS betekent autonomie, grote verantwoordelijkheden en continue uitdaging. Lees het verhaal van Marsha Bolk over haar ervaring als Operationeel Management Trainee Teammanager Hoofdconducteurs.

In dit praktijkgerichte Traineeship sta je direct met je voeten in de klei. Je bekleedt een functie waarin je meteen verantwoordelijkheden krijgt en er een beroep wordt gedaan op je leervermogen. Managen van integrale dienstverlening en aansturen van operationeel personeel is een behoorlijke uitdaging. Onder intensieve begeleiding zorgen we ervoor dat je succesvol manager wordt! Naast on the job begeleiding krijg je een opleidings- en trainingsprogramma om jezelf snel en goed persoonlijk te ontwikkelen. Als je stevig genoeg in je schoenen staat, verlaat je het traineeship met een enorme kwalificatie aan management ervaring.

Direct aan de slag als verantwoordelijk leidinggevende

De Operationeel Management Trainee die wij zoeken is een absolute doener die zijn denkvermogen continu inzet. Je houdt ervan om in een complexe en veranderende omgeving aan de slag te gaan, om mensen te motiveren en aan te sturen. Je kunt op een positieve manier feedback geven en ontvangen waarbij je in verbinding blijft met de ander. Je bent besluitvaardig en laat je niet snel uit het veld slaan. Daarnaast beschik je over onderzoekend vermogen zodat je situaties echt kan doorgronden. Je bent afgestudeerd op HBO of WO niveau en hebt maximaal 3 jaar werkervaring.

Om dit Traineeship succesvol te kunnen vervullen dien je de volgende competenties te bezitten;

  • in je denken en handelen continu bewust zijn van het effect in de grotere context;
  • door het inzetten van vakmanschap word je als zodanig ervaren en betrokken in de samenwerking;
  • anderen meenemen en enthousiasmeren om gezamenlijk resultaat te halen;
  • wanneer het er op aan komt, op zelfstandige en krachtige wijze koers bepalen;
  • doelgericht en veranderingsgericht zaken implementeren.

Het Programma van het Operationeel Management Traineeship

Bij NS hechten we veel waarde aan learning on the job. Wij geloven dat het werk de beste leeromgeving is. Je gaat gedurende twee jaar aan de slag in deze functie en krijgt intensieve opleidings- en trainingsprogramma’s om jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen. Ter ondersteuning in je functie leer je in verschillende modules de basisvaardigheden en kennis die belangrijk zijn in een operationele managementfunctie binnen NS. Je leert jezelf kennen en wordt onder andere getraind in communicatieve vaardigheden, presenteren en samenwerken Je vergaart de kennis die voor je managementrol belangrijk is. Zowel in het eerste als in het tweede jaar voer je naast je werk een project uit. Je krijgt hierin de kans om samen met je collega trainees je (verbeter) ideeën voor NS tot uitvoer te brengen.

Begeleiding tijdens het Traineeship

Gedurende het Operationeel Management Traineeship word je intensief begeleid door je leidinggevende. Met hem of haar heb je geregeld een afspraak waarin jullie jouw ontwikkeling bespreken. Daarnaast kun je bij verschillende experts terecht met al je vragen over NS als organisatie of om over je eigen (loopbaan)ontwikkeling binnen NS te sparren. Met de betrokkenheid van onze bedrijfstop bij de ontwikkeling van jou als trainee, benadrukken we hoe serieus we talentmanagement nemen.

Je toekomst als Operationeel Management Trainee

Na het Operationeel Management Traineeship heb je flinke bagage als manager. Je hebt immers minimaal 2 jaar praktijk ervaring in een omgeving waar je stevig in je schoenen moet staan als leidinggevende. Bij het afsluiten van het Traineeprogramma gaan we samen met jou op zoek naar een mogelijke vervolgstap binnen NS.

Solliciteer