IT Trainees

IT Trainees spelen de hoofdrol

NS wil dat reizigers reistijd gaan beleven als eigen tijd. Dat maken we mogelijk door middel van draadloos internet, onderweg en op stations. Of door straks digitale televisie aan te bieden op de hogesnelheidslijnen. Bij alles wat NS doet en van plan is te gaan doen speelt IT een hoofdrol. Ontwikkelingen die nieuwe mogelijkheden met zich mee brengen voor jong IT talent als IT Trainee.

In totaal telt NS zo’n 1000 hoogopgeleide IT’ers die werkzaam zijn bij verschillende bedrijfsonderdelen. Beleid, strategie, richtlijnen en de architectuur worden ontwikkeld door de centrale IT afdeling bij NS Holding. Ook beschikt elke afdeling over een eigen IT afdeling. Zo werkt de één aan de toekomstige IT infrastructuur op stations en de ander aan cloud computing voor onze medewerkers.

De IT Trainee die we zoeken

IT is jouw passie. Je hebt een HBO/WO-opleiding bedrijfskundige of technische informatica of een soortgelijke technische IT opleiding en maximaal één jaar werkervaring. We zijn op zoek naar jonge talenten die inhoudelijk de diepte in willen, maar ook klantgericht willen leren werken. Bij alles wat jij mogelijk maakt, houd je de ervaring van onze reizigers in het achterhoofd. Ook het ontdekken van je eigen talenten behoort tot je ambities. Want in welke rol krijg jij eigenlijk de meeste energie? Deze eigenschappen samen vormen de ideale uitgangspositie om jouw carrière bij NS in beweging te zetten.

Een vliegende start als IT Trainee

Het IT Traineeship biedt jou de kans om een vliegende start te maken binnen NS. Je begint in een functie waar je direct verantwoordelijkheid voor draagt. De functies variëren van beheer en ontwikkeling tot architect of programmeur. Tegelijkertijd volg je een intensief opleidingstraject waardoor je jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk ontwikkelt. Je wordt begeleid door een mentor en diverse ervaren professionals. Kortom, een perfecte mix van werkend leren en lerend werken.

Geïnteresseerd? Je kan solliciteren vanaf 17 maart.

Het programma van het IT Traineeship

Tijdens de vakmodules word je bijgepraat door ervaren IT’ers van NS over diverse onderwerpen op het gebied van IT bij NS. In de vaardigheden modules word je getraind in onder andere communicatieve vaardigheden, presenteren en samenwerken. Maar met vaardigheden alleen ben je er niet. Je gaat ook aan de slag met het onderzoeken van je persoonlijke overtuigingen en normen en waarden: hoe zit ik in elkaar en wat betekent dat voor wat ik wil en kan? Zowel in het eerste als in het tweede jaar voer je een individueel project uit. Je krijgt hierin de kans om je (verbeter) ideeën in je vakgebied voor NS tot uitvoer te brengen. Lees over de ervaringen van Edwin Bosveld in het eerste jaar van zijn IT Traineeship.

Begeleiding

Gedurende het IT Traineeship word je intensief begeleid door je leidinggevende. Met hem of haar heb je geregeld een afspraak waarin jullie jouw ontwikkeling bespreken. Daarnaast kun je bij verschillende experts terecht met al je vragen over NS als organisatie of om over je eigen (loopbaan)ontwikkeling binnen NS te sparren. Met de betrokkenheid van onze bedrijfstop bij de ontwikkeling van jou als trainee, benadrukken we hoe serieus we talentmanagement nemen.

Je toekomst als IT Trainee

Na het succesvol doorlopen van het IT Traineeship bieden we je graag een vervolgfunctie aan. Je kunt hierbij denken aan een functie als informatieanalistAls informatieanalist breng je de wensen van business in kaart en beschrijf je deze zodanig dat op grond van dat resultaat een beslissing kan worden genomen over de realisatie van een mogelijke informatie of IT-ondersteuning. Of denk aan een functie als performance tester. Je werkt dan binnen projecten en test of het systeem voldoet aan de performance-eisen die gesteld worden aan de snelheid, capaciteit en beschikbaarheid. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld IT-professional bij het Internet Ontwikkelteam. Hier bouw je mee aan www.ns.nl, een website met meer dan 4 miljoen bezoekers per maand.