Finance Trainees

Impact voor Finance Trainees

NS heeft op financieel-economisch gebied veel te bieden. Met een jaaromzet van bijna 5 miljard euro, is een strak financieel beleid essentieel. NS is bovendien een organisatie die zich voortdurend begeeft op het snijvlak van commercie, maatschappelijk belang en politiek. Dat geeft een extra dimensie aan je werk.

Jezelf ontwikkelen binnen Finance

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling en loopbaan. Dus je neemt zelf initiatieven om je eigen talenten, kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je neemt deel aan trainingen en modules om jouw competenties en persoonlijke vaardigheden snel en goed te ontwikkelen. Na het traineeship behoort het volgen van een postacademische opleiding tot Register Controller (RC) tot de mogelijkheden.

De Finance Trainee die we zoeken

Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding met een financiële afstudeerrichting. Bovendien heb je maximaal drie jaar werkervaring binnen het financiële werkveld. De ambitie om door te groeien naar een zwaardere positie binnen het financiële vakgebied. Je bent kritisch ten opzichte van jezelf en van je omgeving en wilt jezelf laten zien binnen NS. Deze competenties heb je al eerder toegepast in een bestuurlijke of leidinggevende rol of functie. Je wordt gefascineerd door bedrijfsprocessen en cijfers. Communicatief ben je sterk, proactief en gewend om initiatief te nemen.

Geïnteresseerd? Je kan solliciteren van 17 maart.

Het programma van het Finance Traineeship

Het Finance Traineeship is een ambitieus tweejarig trainee-programma waarin we je opleiden voor een zware financiële managementfunctie. Dit is dé kans om aan te tonen dat je voldoet aan het profiel van een financieel manager. Omdat NS veel waarde hecht aan ‘learning on the job’, begin je meteen in een concrete functie, waarin je je bezighoudt met uitdagende en leerzame opdrachten. Na een jaar stap je over naar een andere functie bij een ander bedrijfsonderdeel. Je krijgt na het traineeship de mogelijkheid tot het volgen van de postacademische opleiding tot Register Controller. We dagen je voortdurend uit om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen en je wordt hierbij intensief gecoacht en begeleid. Daarnaast kan je gedurende het hele traineeship rekenen op begeleiding van financieel directeuren en hoger management.

Begeleiding

Gedurende het Finance Traineeship word je intensief begeleid door je leidinggevende. Met hem of haar heb je geregeld een afspraak waarin jullie jouw ontwikkeling bespreken. Daarnaast kun je bij verschillende experts terecht met al je vragen over NS als organisatie of om over je eigen (loopbaan)ontwikkeling binnen NS te sparren. Met de betrokkenheid van onze bedrijfstop bij de ontwikkeling van jou als trainee, benadrukken we hoe serieus we talentmanagement nemen.

Hoe selecteren we de Finance Trainees?

Ieder jaar starten enkele jonge financiële talenten binnen het Finance Traineeship. De selectieprocedure bestaat uit de volgende onderdelen:

  • CV en motivatie
  • E-assessment (IQ en persoonlijkheidsvragenlijst)
  • Selectiegesprekken
  • Selectiedag met diverse onderdelen