IT

De regie in handen

Even je OV-chipkaart opladen, onderweg een ontbijtje halen bij de Kiosk of je meeting voorbereiden met WiFi in de trein. IT speelt de hoofdrol in al onze processen. Dat is niet overdreven, want dagelijks vertrouwen ruim 1,1 miljoen mensen op onze technologie. IT zorgt ervoor dat de treinen blijven rijden, maar ook dat alle reizigers de juiste informatie krijgen over hun aansluiting, overstap of volgende station.

Blik op de toekomst

Als IT professional ben jij de regisseur: een onmisbare schakel tussen verschillende afdelingen en bedrijfsonderdelen van NS. In samenwerking met collega’s en externe partijen zorg jij dat de systemen optimaal functioneren. Maar naast de dagelijkse praktijk, kijkt NS graag vooruit. Daarom werken we altijd aan innovatieve en creatieve oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de iNStApp een informatiesysteem dat laat zien waar in de trein nog zitplaats is, of ruimte voor je fiets. Bij NS zijn we op zoek naar IT talent. Ga jij de uitdaging aan op één van de drukste spoorwegnetten van de wereld?

Bekijk de vacatures

Werken bij NS

Alles wat je doet bij NS is zichtbaar. Vanuit het hoofdkantoor zie je de realtime systemen aan het werk. De treinen passeren, reizigers checken in en de informatieborden worden constant bijgewerkt. Als IT professional bij NS bedenk je oplossingen voor ingewikkelde problemen en hou je overzicht binnen een 24/7 omgeving. Je werkt met veel verschillende belangen binnen een grote organisatie en met realtime systemen. Kortom bij ons vind je een unieke werkplek. Onderzoek jouw mogelijkheden en bekijk onze vacatures.


Werken bij NS

IT Professionals ►

IT Professionals bij NS maken de verbinding tussen processen, collega’s, reizigers en de maatschappij. Bij ons heb jij de regie over de IT-processen.