De traineeships van NS

Trainee worden bij NS doe je niet zomaar. Dat doe je omdat je wilt werken aan een bereikbaar Nederland. Omdat je kansen ziet op gebied van IT en techniek om de mobiliteit te verbeteren. Of omdat je een team aanstuurt zodat onze prestaties steeds verder verbeteren. Is ook duurzaamheid belangrijk bij het kiezen van een werkgever? Dan ben je bij NS helemaal op je plaats. Onze treinen rijden nu al op 100% groene stroom en ons deelfietsensysteem is de grootste van de wereld. Maar met jouw ideeën zetten we hierin graag nog veel meer stappen.

Daarom word je trainee bij NS

  • Impact maken vanaf dag 1
  • Vakinhoudelijke rol en opleidingen
  • Persoonlijke ontwikkelprogramma samen met trainees uit andere disciplines
  • Werken bij een bedrijf dat midden in de maatschappij staat

Jouw keuze, jouw traineeship

Of je nou houdt van apps bouwen, big data of leidinggeven, er ligt bij NS een uitdagende functie voor je klaar. Want om te zorgen dat onze treinen op tijd rijden, de reisplanner feilloos werkt en de deelfietsen klaar staan, hebben we talent nodig. Veel talent, voor verschillende afdelingen.

Dus start bij ons als  IT, techniek of operationeel management trainee.

Operationeel management traineeship

Zonder mensen rijden onze treinen niet. En al die mensen die in de trein, op het station en in onze werkplaatsen werken, zijn het visitekaartje van NS. Als trainee operationeel management breng jij die mensen, teams en processen in beweging. Je geeft direct leiding aan een groep van 20 à 30 medewerkers. Dat is pas écht gericht zijn op ontwikkelen van jouw leiderschapskwaliteiten! Wees dan ook niet verbaasd als je na een paar jaar al flink bent doorgegroeid binnen NS.

IT traineeship

IT trainee bij NS? Ja natuurlijk! Onze service aan reizigers draait op IT. De  (intuïtief werkende) kaartautomaat, de digitale borden met reisinformatie en uiteraard de NS-app. En de ontwikkelingen staan nooit stil. Innovaties toepassen, ideeën en oplossingen agile uitwerken. En alles heeft impact op de reis van miljoenen Nederlanders. Je werkt als IT trainee bij NS aan verschillende opdrachten passend bij jouw achtergrond. Een uitstekende manier die je goed voorbereidt op een stevige functie binnen de architectuur, security, projectmanagement, agile coaching, development of data science. Je ontdekt en ontwikkelt gaandeweg je traineeship jouw specialisme.

Techniek traineeship

Continu willen verbeteren door technische innovaties. Dat is NS. En als techniek trainee draag je daaraan bij. Bijvoorbeeld hoe we slimmer onderhoud kunnen doen met behulp van big data en machine learning analyses. Of door het toepassen van nieuwe sensoren en technieken om de treinen betrouwbaarder en duurzamer te maken voor de reizigers. Je werkt aan grote projecten en draagt daarin veel verantwoordelijkheid. Door jouw ideeën blijft Nederland bereikbaar.