Treinmonteur worden?

Een opleiding volgen, geld verdienen en een baan in het vooruitzicht!

De TechniekFabriek biedt jou de opleiding Mechatronica niveau 2. Met intensieve begeleiding in de praktijk stomen NS en het ROC van Twente en Amsterdam je klaar om als treinmonteur aan de slag te gaan bij een van de onderhoudslocaties van NS in Nederland. Samenwerken, plannen en zelfstandig technische oplossingen vinden is wat jou goed ligt. De opleiding wordt volledig vergoed door NS, in het eerste jaar ontvang je stagevergoeding en in het 2e jaar salaris. Je hebt ook al meteen je eerste salarisverhoging binnen als je geslaagd bent, want je krijgt gegarandeerd een baan.

Contact met de recruiter   Lees hier meer over de TechniekFabriek

Leren werken, werkend leren

Bij de TechniekFabriek is leren in de praktijk de basis. Tijdens de opleiding leer je, onder vakkundige begeleiding, alles wat je moet weten om aan de slag te kunnen als treinmonteur. Je wordt begeleid door praktijkopleiders van de TechniekFabriek, docenten van het ROC van Twente en Amsterdam, en leerbegeleiders en mentoren van NS. Daarnaast leer je alles over hoe we binnen NS met elkaar werken, op bijvoorbeeld het vlak van veiligheid en kwaliteit. Zo kun je na je opleiding direct zelfstandig aan het werk!

In het eerste jaar ben je afwisselend 6 weken in de TechniekFabriek (in Amsterdam of Zwolle), en  2 weken op stage in een van de werkplaatsen van NedTrain (BOL). Hiervoor krijg je een stagevergoeding. In het tweede jaar is het precies andersom: je werkt 6 weken in een van de werkplaatsen van NedTrain en gaat 2 weken naar de TechniekFabriek (BBL). Je komt dit jaar als leerling-monteur in dienst bij NedTrain en ontvangt salaris.

De opleiding in de TechniekFabriek wordt volledig vergoed door NS. Dat betekent lesgeld, gratis treinreizen, kleding en een iPad zodat jij jouw werk kunt doen. Het kost jou dus helemaal niets. In ruil vragen we van jou wel goede inzet, zelfstandigheid en in sommige gevallen heb je wat meer reistijd naar je stage of werkplek dan een ander.

Amsterdam Zaanstraat

ZaanstraatIn Amsterdam Zaanstraat zit een van de leerlocaties van de TechniekFabriek. Hier krijgen leerlingen van de opleiding Mechatronica niveau 2 theorielessen, maar leren ook in de praktijk onderdelen van de trein kennen met behulp van de mock-ups die in de werkplaats staan, bijvoorbeeld een pantograaf, een treindeurinstallatie of een biotoiletsysteem.

Op deze locatie zit ook Servicebedrijf Alkmaar, dat valt onder Productie Eenheid (PE) Randstad Noord. Storingsmonteurs en controlemonteurs verrichten daar herstelwerkzaamheden en dagelijkse controles aan diverse materieeltypen. Een speciale taak die bij deze vestiging plaatsvind is de calamiteitenreiniging. Daarnaast worden treinstellen hier inwendig gereinigd.

Adres:
Transformatorweg 1
1014 AJ Amsterdam

×

Amsterdam Watergraafsmeer

WatergraafsmeerOp locatie Watergraafsmeer bevindt zich zowel een Onderhoudsbedrijf als een Servicebedrijf.

De onderhoudshal is bijna 250 meter lang en is 50 meter breed en is speciaal gebouwd voor het onderhoud aan hogesnelheidstreinen. De hal is voorzien van de nieuwste technieken zoals hangende  bordessen naast de trein, de mogelijkheid dat de spanning  geschakeld kan worden op verschillende voltages en een tandem- kuilwielenbank waar 2 assen tegelijkertijd kunnen worden afgedraaid.

Het Servicebedrijf (SB) valt onder de Productie Eenheid (PE) Randstad Noord. Hier vinden herstelwerkzaamheden en dagelijkse controles plaats aan diverse materieeltypen. Met behulp van een technische centrum is er een hoop mogelijk. Het servicebedrijf beschikt over een treinwasinstallatie (TWI). Op het terrein vinden verschillende processen plaats, zoals het rangeerproces. SB Watergraafsmeer is de plaats waar treinen van verschillende internationale klanten zoals CityNightLine, Thalys en ICE in gereedheid gebracht worden voor een buitenlandse reis.

Adres :
Carolina MacGillavrylaan 3402
1098 XJ Amsterdam
Portier: 020-557 88 11

×

Zwolle TechniekFabriek en Besturingscentrum Noordoost

ZwolleIn Zwolle staat een van de leerlocaties van de TechniekFabriek (de andere staat in Amsterdam). Op deze locatie krijgen leerlingen hun theorielessen, maar ook praktijklessen in het praktijklokaal en oefenen ze met de mock-ups van bijvoorbeeld deursystemen of biotoiletsystemen die daar aanwezig zijn.

Vanuit Zwolle worden ook alle locaties die onder Productie Eenheid (PE) NoordOost vallen bestuurd.

Adres:
Hanzelaan 95
8017 JE  Zwolle

×

Den Helder

Den Helder valt onder Productie Eenheid (PE) Randstad Noord. Alkmaar is hoofdlocatie voor de Servicebedrijven Den Helder, Hoorn, Haarlem, Enkhuizen en Alkmaar zelf. De meewerkende teamleiders van Alkmaar sturen de processen op deze locaties aan. Locatie Den Helder beschikt over een vaste groep schoonmakers die de inwendige reiniging van treinen ‘s nachts verzorgt. Een storingsmonteur vanuit Alkmaar staat paraat voor de kleine herstellingen. Op de overstelsporen staan treinen waaraan werkzaamheden worden verricht.

De hoofdwerkzaamheden in Den Helder zijn kleine en uitgebreidere herstellingen, inwendige reiniging van de treinen en dagelijkse controle aan diverse materieeltypes.

Adres:
Parallelweg 4
1781 EA Den Helder

×

Enkhuizen

Enkhuizen valt onder Productie Eenheid (PE) Randstad Noord. Alkmaar is hoofdlocatie. De meewerkende teamleiders van Alkmaar sturen de processen op deze locaties aan. Op deze locatie worden de treinen dagelijks inwendig schoongemaakt, dit is een 24-uurs service.

De hoofdwerkzaamheden in Enkhuizen zijn kleine en uitgebreidere herstellingen, inwendige reiniging van de treinen en dagelijkse controle aan diverse materieeltypes.

Adres:
Stationsplein 1
1601 EN Enkhuizen

×

Hoorn

Hoorn valt onder Productie Eenheid (PE) Randstad Noord. Alkmaar is hoofdlocatie voor de Servicebedrijven Hoorn, Den Helder, Haarlem, Enkhuizen en Alkmaar zelf. De meewerkende teamleiders van Alkmaar sturen de processen op deze locaties aan.

Het Servicebedrijf heeft als hoofdwerkzaamheden kleine en uitgebreidere herstellingen, inwendige reiniging van de treinen en dagelijkse controle aan diverse materieeltypes.

Adres:
Stationsplein 1
1621 HX Hoorn

×

Alkmaar

Alkmaar

Servicebedrijf Alkmaar valt onder de Productie Eenheid (PE) Randstad Noord, hieronder vallen ook de locaties Enkhuizen, Den Helder, Hoorn en servicebedrijf Haarlem. Op locatie Alkmaar verrichten storings- en controlemonteurs herstelwerkzaamheden en dagelijkse controles aan diverse materieeltypen. Schoonmakers van Hago zorgen hier voor de inwendige reiniging van treinen. De uitwendige reiniging gebeurt ’s nachts in de wasstraat. Op deze locatie vind ook graffiti reiniging plaats.

Adres:
Wognumsebuurt 20
1817 BH Alkmaar

×

Haarlem Refurbishment en Overhaul

HaarlemRefurbishment & Overhaul (R&O) Haarlem kent een geschiedenis die teruggaat naar het ontstaan van de spoorwegen in Nederland en de bouw in 1839 van het toenmalige station in Haarlem. De werkplaats in Haarlem is een aantal jaren daarna gebouwd (1844).

De werkplaats is met zijn oppervlakte van 14 hectare en circa 700 werknemers de grootste werkplaats van NedTrain. De voornaamste werkzaamheden in R&O Haarlem zijn revisie, ombouw- en modernisering van treinen/trams/metro’s, revisie van draai- en wielstellen, herstellen bots- en brandschade en productie van onderdelen.

In Haarlem staat ook het Cross Dock Center. Dit is een flexibel projectenmagazijn waarin de afstand van materialen tot de treinen zo klein mogelijk is. Speciaal om dit proces goed te ondersteunen is gekozen voor losdocks. De trailers zijn zo beladen dat de goederen in volgorde van inbouw uit de trailers gepakt kunnen worden.

Adres:
Oudeweg 6
2031CC Haarlem
(088) 67 12 005

Haarlem Servicebedrijf

Haarlem valt onder Productie Eenheid (PE) Randstad Noord. Alkmaar is hoofdlocatie voor de Servicebedrijven Haarlem, Hoorn, Den Helder, Enkhuizen en Alkmaar zelf. De meewerkende teamleiders van Alkmaar sturen de processen op deze locaties aan. Op de locatie worden dagelijks interne schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. Verder is er een storingsmonteur uit Haarlem aanwezig, indien er kleine herstellingen worden verricht aan treinen.

De hoofdwerkzaamheden in Haarlem zijn kleine en uitgebreidere herstellingen, inwendige reiniging van de treinen en dagelijkse controle.

Adres:
Stationsplein 1
2011 LR  Haarlem

×

Hoofddorp

Hoofddorp valt onder de Productie Eenheid (PE) Randstad Noord. Het volledige serviceproces van NedTrain wordt hier gedraaid. Er is 24 uur per dag een storingsmonteur aanwezig. Verder is er een mogelijkheid voor hoogwerkers om spanningsloos op het dak van de trein werkzaamheden uit te voeren. Op het aanwezige opstelterrein is vooral s’ nachts veel materieel aanwezig, dan worden de meeste werkzaamheden uitgevoerd.

De hoofdwerkzaamheden in Hoofddorp zijn dagelijkse controles, verhelpen van herstellingen en defecten en het reinigen van de trein. Daarnaast is Hoofddorp een NSR (NS Reizigers) standplaats en wordt NSR personeel aangestuurd vanuit hier.

Adres:
Bennebroekerweg 475
2132 MD Hoofddorp

×

Den Haag Binckhorst

Den HaagServicebedrijf Den Haag Binckhorst valt onder de Productie Eenheid (PE) Randstad Zuid. Hier vinden herstelwerkzaamheden en dagelijkse controles plaats aan diverse materieeltypen. Daarnaast wordt op deze locatie de inwendige en uitwendige reiniging aan treinstellen verricht. Het servicebedrijf beschikt over een treinwasinstallatie (TWI).

Binckhorst is tevens een GSL (Gespecialiseerde Locatie) voor ICM-m materieel en beschikt over een Technisch Centrum (TC). Door het Technisch Centrum kunnen complexere herstellingen nog dichter bij de treindienst worden uitgevoerd. Het is niet meer nodig om bakken voor herstelwerk naar één van de onderhoudsbedrijven te laten gaan. De bakken zijn daardoor minder lang onderweg, wat een verbetering is van de materieelbeschikbaarheid voor de treinreizigers.

Adres:
Binckhorstlaan 60
2516 BE  DEN HAAG

×

Rotterdam CS

RotterdamOp Rotterdam CS, onderdeel van Productie Eenheid (PE) Randstad Zuid, werkt NedTrain dagelijks hard om treinen inzetbaar te houden en herstellingen uit te voeren. Deze werkzaamheden worden onder andere uitgevoerd  in de onderhoudsput en wasstraat. Daarnaast wordt er onderhoud uitgevoerd aan Arriva treinstellen. De medewerkers van Servicebedrijf Rotterdam werken ook op de locatie Dordrecht, waar herstelwerkzaamheden en controles aan zowel NSR als Arriva treinen worden uitgevoerd. Rotterdam is een van de drie grootste stations van Nederland. De servicelocatie van NedTrain zit op het centraal station.

Adres:
Proveniersplein 25
3013 EA  Rotterdam

×

Dordrecht

Dordrecht is een kleine Servicelocatie. Hier is de storingsmonteur aanwezig die `s nachts onder andere technische controles & herstellingen aan reizigersmaterieel doet & er zijn ook schoonmakers die voor inwendige reiniging en keerpuntreiniging aan reizigersmaterieel zorgen.

×

Roosendaal

RoosendaalServicebedrijf Roosendaal valt onder Productie Eenheid (PE) Zuid. Roosendaal verricht herstelwerkzaamheden en dagelijkse controles aan diverse materieeltypen. Verder heeft Roosendaal een herstelspoor met een put en twee hoogwerkers.

De hoofdtaken van het Servicebedrijf zijn ‘wegenwachtfunctie op het station’, reiniging van het treinmaterieel en dagelijkse controle

Adres:
Stationsplein 1 (einde perron 1B)
4702 VX Roosendaal
06-55744163

×

Tilburg Componentenbedrijf

TilburgHet NedTrain Componentenbedrijf (NCB), een locatie van NedTrain in Berkel-Enschot, herstelt en reviseert componenten van railgebonden materieel. Dit varieert van grote en complexe componenten zoals pantografen en compressoren tot kleine componenten zoals noodremtrekkers. Om dit te kunnen doen heeft het Componentenbedrijf verschillende productieafdelingen, gespecialiseerd in pneumatiek, elektronica en mechanica. Op deze afdelingen worden componenten zodanig gereviseerd dat ze weer als functioneel nieuw beschouwd kunnen worden. Hoge kwaliteit en korte doorlooptijden staan hierbij voorop.

Adres:
Nieuwe Atelierstraat 4
5056 DZ Berkel Enschot
088-671 30 20

Tilburg Loven

In Tilburg Loven verzorgt NedTrain de in-, op- en uitslag van onderdelen voor het onderhouden van treinen. Er wordt gezorgd voor goede verpakkingen, zodat onderdelen kunnen worden opgeslagen, vervoerd en gehanteerd, waar mogelijk met hulpframes om de montage in de trein of bij de hersteller zo veilig en efficiënt te laten verlopen. Verder worden er sets van onderdelen gemaakt, zodat de medewerkers in de onderhoudsbedrijven efficiënter kunnen werken.

Tevens is Tilburg Loven verantwoordelijk voor de distributie activiteiten met betrekking tot de genoemde onderdelen. voor de draai- en wielstellen is er een speciale transportvorm; deze trailers zijn aangepast om veilig te kunnen transporteren en snel te kunnen laden en lossen.

Adres:
Pegasusweg 2a
5015 BZ Tilburg
013-543 6458

×

’s-Hertogenbosch

Den BoschOp locatie ’s-Hertogenbosch, onderdeel van Productie Eenheid ( PE) Zuid, vinden technische controles (periodieke veiligheidscontrolebeurten) plaats. Daarnaast bevindt er zich bij de locatie een reinigingsperron voor schoonmaakwerkzaamheden.

Adres:
Stationsplein 123
5211 BB  ‘s Hertogenbosch
073-687 7426

×

Nijmegen

NijmegenIn de vestiging te Nijmegen, onderdeel van Productie Eenheid (PE) Zuid, vinden A- en B-controles plaats. Daarnaast worden herstelwerkzaamheden aan het materieel verricht. De locatie heeft een reinigingsperron, een treinwasinstallatie (TWI), een hoogwerker/bordes op het emplacement en mobiele afzuiginstallatie voor de toiletten.

Adres:
Thijmstraat 4
6531 CS Nijmegen
088-6713274 (Werkvoorbereider)

×

Arnhem

ArnhemServicebedrijf Arnhem is onderdeel van Productie Eenheid (PE) Noord Oost. In Arnhem worden A- en B-controles uitgevoerd. Daarnaast worden hier herstelwerkzaamheden aan het materieel verricht. Er vindt kort cyclisch onderhoud plaats, zowel preventief als correctief.

Adres:
Noordelijke Parallelweg 146
6813 DG Arnhem
088-6713274 (werkvoorbereider)

×

Zutphen

Servicebedrijf Zutphen is onderdeel van Productie Eenheid (PE) NoordOost. Op deze locatie voeren monteurs technische controles (periodieke veiligheidscontrolebeurten) uit. Daarnaast vinden hier reinigingswerkzaamheden, waaronder graffitireiniging, plaats op het reinigingsperron.

Adres:
Overweg 5a
7202 AB Zutphen
088-6713274 (Werkvoorbereider)

×

Enschede

EnschedeIn dit technisch centrum werken circa 25 mensen. Een Technisch Centrum is een werkplaats met één putspoor, waar herstellingen aan treinen worden uitgevoerd. Deze locatie heeft ook een reinigingsperron en een treinwasinstallatie (TWI).

Adres:
Stationsplein 33
7511 JD Enschede
088 – 6713275 (werkvoorbereider)

×

Hengelo

HengeloHet Technisch Centrum Hengelo is een locatie binnen Service Bedrijf Noord Oost. Het is een werkplaats gespecialiseerd op dieselgebied, waar momenteel de operationele instandhouding van het DM’90 materieel van NSR en het LINT materieel van Syntus wordt verzorgd. De 22 DM’90 stellen van NSR en de 9 LINT stellen van Syntus zijn dieselaangedreven treinstellen welke uit 2 bakken bestaan. Zowel het preventieve als het correctieve onderhoud van deze stellen wordt in Hengelo uitgevoerd.

Het Technisch Centrum in  Hengelo heeft de beschikking over een putspoor, een vlakspoor voorzien van hefinrichting en een bovenloopkraan. Hierdoor kan het totaalonderhoud in eigen huis uitgevoerd worden. Ook het vervangen van hoofddelen (bijv. wielstellen en powerpacks) behoort tot de mogelijkheden.

Er werken in Hengelo 26 monteurs in 5 ploegen, daarnaast heeft TC Hengelo een eigen Productie Ondersteuning, SCO afdeling en Planning en Werkvoorbereiding.

Adres:
Waarbekenweg 2a
7552 BC Hengelo
088 – 6713275 (werkvoorbereider)

×

Eindhoven

EindhovenServicebedrijf Eindhoven valt onder Productie Eenheid (PE) Zuid. De hoofdwerkzaamheden in Eindhoven zijn de reiniging van treinstellen, de controle van de technische staat van treinen en het herstellen van defecten.

Daarnaast kunnen er in Eindhoven ook draai- en wielstellen verwisseld worden op de aardwind en kunnen wielen afgedraaid worden op de kuilwielenbank.

Adres:
Fuutlaan 2c
5613 AB Eindhoven
088-6712621

×

Venlo

VenloProductie Eenheid (PE) Zuid heeft ook een vestiging in Venlo. Service bedrifj Venlo verzorgt technische controles (periodieke veiligheidscontrolebeurten) en ATB-controles (periodieke controlebeurten ATB systeem). En op het reinigingsperron vinden schoonmaakwerkzaamheden plaats, waaronder graffiti reiniging.

Adres:
Kaldenkerkerweg 28A
5913 AE Venlo

×

Heerlen

Servicebedrijf Heerlen valt onder de Productie Eenheid (PE) Zuid. Er werken 7 NedTrain medewerkers, die in de dagdienst en de nachtdienst ondersteuning krijgen vanuit Servicebedrijf Maastricht. Vanuit Heerlen verzorgt Veolia de treindienst op de Heuvellandlijn en de Deutsche Bundesbahn rijdt met de Euregiobahn, vanuit Heerlen naar Düren. Tevens is Heerlen het eindpunt voor de IC 3500, vanuit Schiphol.

De hoofdwerkzaamheden in Heerlen zijn vertrekbegeleiding op het station, keerpuntreiniging, reiniging van overstaand materieel, technische controles van  materieel en kleine technische herstellingen aan het materieel.

De locatie bestaat uit een hoofdgebouw (transportgebouw), bijgebouw (fietsenstalling en magazijnen), een milieupark en een reinigingsperron. Op het 2e perron van station Heerlen bevindt zich nog een dependance van de locatie met een werkruimte/klein magazijn voor kleine herstellingen die uitgevoerd kunnen worden tijdens de treindienst.

Adres:
Mijnmuseumpad 3
6412EZ Heerlen

×

Maastricht

MaastrichtOnderhoudsbedrijf Maastricht, geopend in 1871, onderhoudt en herstelt locomotieven, treinstellen en rijtuigen van diverse vervoerders. In het onderhoudsbedrijf zijn circa 220 mensen werkzaam, zij zorgen onder andere voor onderhoud en herstellingen, constructiewijzigingen, verwisselen van hoofddelen en dagelijkse veiligheidscontroles.

Het onderhoud wordt door drie teams uitgevoerd. Extra Binnenkomsten (EBK’s) worden door een speciaal EBK team afgehandeld.

De processturing, planning en technische ondersteuning binnen het Onderhoudsbedrijf wordt gerealiseerd door de afdeling Support. Onder het Onderhoudsbedrijf Maastricht vallen ook de servicelocaties Maastricht en Heerlen.

Adres:
Nieuweweg 35
6221 AA  Maastricht
(043) 328 16 66

×

Utrecht Cartesiusweg (CTW)

UtrechtServicebedrijf Utrecht CTW valt onder de Productie Eenheid (PE) Randstad Zuid. Hier vinden herstelwerkzaamheden en dagelijkse controles aan diverse materieeltypen plaats. Daarnaast verricht NedTrain op deze locatie inwendige en uitwendige reiniging aan treinstellen, met behulp van de wasstraat die op deze locatie aanwezig is. Het servicebedrijf beschikt over een treinwasinstallatie (TWI). Op het terrein vinden verschillende processen plaats, zoals het rangeerproces. De treindienstleider stuurt deze processen aan. Utrecht CTW is tevens een GSL (Gespecialiseerde Locatie) voor SLT materieel. Utrecht CTW beschikt tevens over een Technisch Centrum (TC) waar er (klein) onderhoud aan Sprinter Light Train SLT wordt uitgevoerd.

Adres:
Locomotiefstraat 100
3534 BK  Utrecht

Utrecht hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van NedTrain is gevestigd op het Centraal Station van Utrecht. In het Kantorencentrum Katreine zijn stafafdelingen zoals Directie, Business & Development, Communicatie, Human Recources (HR), Fleet Management, Informatievoorziening en Financiën vertegenwoordigd.

Adres:
Stationshal 15
3511 CE Utrecht

×

Vlissingen

Het Servicebedrijf Vlissingen is onderdeel van het Servicebedrijf Roosendaal )Productie Eenheid Zuid). De werknemers in Vlissingen worden aangestuurd door de procesleider van Roosendaal. De werkzaamheden van het servicebedrijf Vlissingen zijn controle van en service aan de treinen.

Er werkt slechts één persoon tegelijk in Vlissingen. Deze medewerker is naast zijn controle- en service werkzaamheden tevens actief als RET-machinist (=Rangeren Elektrische Treinstellen). Het wassen van treinen wordt in samenwerking met een NS Reizigersmachinist gedaan.

Adres:
Stationsplein 3
4382 NN Vlissingen

×

Amersfoort Bokkeduinen

AmersfoortEen van de onderdelen van Productie Eenheid (PE) Randstad Zuid is Servicebedrijf Bokkeduinen. Op deze locatie worden herstelwerkzaamheden en dagelijkse controles aan diverse materieeltypen verricht. Daarnaast gebeurt hier de in- en uitwendige reiniging van treinen, waarbij de uitwendige reiniging  zich hier speciaal richt op graffitiverwijdering.

Daarnaast worden hier extra binnenkomsten (EBK’s) behandeld. Hierbij gaat het om het verwisselen van compressoren, motorgeneratoren, schakelwalsen en stroomafnemers van diverse materieeltypen.

Adres:
Sportpark Bokkeduinen 2
3819 BD Amersfoort

×

Lelystad

Lelystad valt onder Randstad Noord. Op deze servicelocatie worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Om deze werkzaamheden in goede banen te leiden is er zowel een storingsmonteur als een reinigingsmonteur aanwezig. Hoofdwerkzaamheden van het Servicebedrijf Lelystad zijn uitwendige reiniging, in de aanwezige wasstraat, inwendige reiniging, dagelijks uitgevoerd door de firma Hago en keerpuntreiniging.

Adres
Houtribweg 60
8221 RE  Lelystad

×

Onnen

OnnenOp 10 augustus 1983 werd de eerste paal geslagen voor het Onderhoudsbedrijf (OB) Onnen, die toen nog Lijnwerkplaats Onnen heette. Op 2 oktober 1985 is de werkplaats feestelijk geopend door de toenmalige Commissaris der Koningin, de hoogedelgestrenge heer prof. H.J.L. Vonhoff. OB Onnen ligt, anders als dat de naam doet vermoeden, ‘posttechnisch’ niet in Onnen maar in Haren.

In Onderhoudsbedrijf (OB) Onnen vindt voornamelijk onderhoud plaats aan treinstellen en de daaruit voortvloeiende herstellingen. Materieeltypen die in Onnen onderhouden worden zijn ICM (137 treinstellen), VIRM VI (80 treinstellen), enkele locomotieven en VIRM IV (50 treinstellen).

Adres:
Felland 1
9753 TA  Haren
(050) 533 65 66

×

Groningen

Servicebedrijf Groningen is gevestigd op het station, tussen perron 6&7. Verder is er een technisch centrum aanwezig aan de oostzijde van het station. De locatie op het station is ook het verblijf van de storingsmonteurs zodat bij eventuele storingen aan vertrekkende treinen direct herstel (wegenwacht) kan plaatsvinden.

Verder hebben 12 van de 14 storingsmonteurs in Groningen beperkte machinist bevoegdheden wat resulteert in snelle interacties met NSR als het gaat om uitregelen van defecte treinen. Daarnaast heeft Groningen een rangeer locomotief om treinen in het Technisch Centrum te plaatsen, op deze manier is het mogelijk om verschillende storingen binnen beperkte tijd op te lossen, variërend van compressor verwisseling, fecaliën afzuigen, tractiemotor controle, en vele andere zaken die niet in de ballast gedaan kunnen worden.

Voor het verwisselen van stroomafnemers heeft Groningen 2 hoogwerkers.

Adres:
Hoornsediep 2
9725 HK Groningen
050-534 8361

×

Leeuwarden

Leeuwarden is een eindstation voor de Intercity’s uit Den Haag en Rotterdam. De storingsmonteurs hebben beschikking over twee verblijven, waarvan één op het perron. Er werken zeven medewerkers 24 uur per dag zeven dagen per week. Aansturing vindt plaats vanuit het Besturingscentrum in Zwolle. Wanneer er grote klussen zijn of klussen met betrekking tot  hoogspanning vindt ondersteuning plaats vanuit Servicebedrijf Zwolle of Groningen.

Naast het uitvoeren van technische controles en uitvoeren van herstellingen, kunnen op de hoogwerker stroomafnemerschuitjes vernieuwd worden. Ook is in Leeuwarden een putspoor aanwezig, om ook onder de trein te kunnen werken.

Adres:
Stationsweg 1
8911 AG Leeuwarden
088 – 6713275 (werkvoorbereider)

×

Waar ga je werken?

Je komt als treinmonteur te werken in een van de onderhoudslocaties in Nederland. We zitten in alle windhoeken met onderhouds-, service- en revisiebedrijven. In een Servicebedrijf krijgen treinen een korte onderhoudsbeurt en worden de treinen gereinigd. In een Onderhoudsbedrijf vindt lange termijnonderhoud plaats. En in een Revisiebedrijf worden treinen hersteld en gemoderniseerd. Tijdens de opleiding mag je alle drie gaan ontdekken. Zo leer je precies wat er bij jou past. Op de leerlocaties in Amsterdam en Zwolle werk je aan praktijk- en theorieopdrachten in (praktijk)lokalen en bijvoorbeeld onderdelen van de trein, zoals de pantograaf of een biotoilet.

Als je eenmaal aan de slag bent bij NedTrain, zijn er verschillende mogelijkheden om verder te groeien.