Arbeidsvoorwaarden

NS wil het goed doen en streeft naar een reputatie in Nederland die daarbij past. Het is ons doel om in de top 10 van aansprekende werkgevers te komen. Wij kunnen dit echter niet alleen. Onze medewerkers maken het verschil. Een prettige werkomgeving waarin iedereen zich prettig en gerespecteerd voelt, een goed salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden voor alle medewerkers zijn dan ook een zeer belangrijk vertrekpunt.


Aantrekkelijke werkomgeving: Het Nieuwe Werken

Wij werken aan een organisatiecultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt. NS heeft in 2012 de eerste stappen gezet richting een modernere manier van werken. Dit is gericht op klantbeleving, samenwerking, effectiviteit en efficiëntie, en focust op eigen verantwoordelijkheid en leiderschap. Kenmerken zijn minder regels, betrokken leiderschap en coaching, innovatieve huisvesting en dankzij IT werken op iedere plek en op ieder moment.

 

Arbeidsduur en verlof

NS kent een 36-urige werkweek. Je werkt 40 uur in de week en bouwt daarmee 26 roostervrije dagen op. Deze roostervrije dagen komen bovenop de minimaal 23 vakantiedagen die iedereen standaard krijgt (afhankelijk van je leeftijd kunnen het meer dagen zijn). Deze regeling maakt het mogelijk om naar eigen inzicht de perfecte balans te vinden tussen werk en privé. Daarnaast bestaat vanzelfsprekend de mogelijkheid om extra verlof op te nemen voor persoonlijke gebeurtenissen, zoals zwangerschap, adoptie, ouderschap of zorg. Maar ook voor bijvoorbeeld een huwelijk of een overlijden. In geval van adoptieverlof of kortdurend zorgverlof betaalt NS in aanvulling op de wettelijke bepalingen het volledige salaris door.

Salaris en pensioen

De functies bij NS zijn naar zwaarte gerangschikt in de functiegroepen. Bij indiensttreding word je een trede binnen een functiegroep toegekend. Naast je maandelijkse salaris, ontvang je jaarlijks in mei je vakantiegeld (8% van je bruto jaarsalaris) en ook in december wordt door NS een uitkering uitbetaald (3% van je bruto jaarsalaris). Onze medewerkers die in onregelmatige dienst werken, ontvangen hiervoor toeslagen. Alle medewerkers die onder de CAO NS 2015 – 2017 van NS vallen, doen mee met de pensioenregeling van het Spoorwegpensioenfonds. Je betaalt een klein deel van de pensioenpremie. Deze bijdrage wordt maandelijks ingehouden op je bruto salaris.

Reisfaciliteiten

Onze medewerkers en hun gezin kunnen, onder voorwaarden, gebruik maken van voordelige reismogelijkheden per trein door Nederland. Wie langer dan een jaar bij NS werkt, krijgt zelfs korting binnen heel Europa.

Keuzeplan

In de CAO NS 2015 – 2017 heeft NS afspraken gemaakt om jou als medewerker te helpen je continu voor te bereiden op de veranderingen in je leven en je loopbaan. Dit heet het keuzeplan. Het biedt je de mogelijkheid om een deel van je arbeidsvoorwaarden individueel te bepalen. De exacte invulling van het arbeidsvoorwaardenpakket is uiteraard mede afhankelijk van je functie, opleiding en ervaring.

Retail & Transfer

NS Stations Retail & Transfer past de Horeca CAO toe en heeft een aanvullend pakket arbeidsvoorwaarden waaronder een kortingspas (te gebruiken bij de meeste formules van NS Stations Retail & Transfer), 8% vakantiegeld, eindejaarsuitkering van 1,25%, mogelijkheid tot deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering, een aantrekkelijke bonusregeling (functiegroep afhankelijk) en een fiscaal vriendelijk fietsproject.

Grote werkgever

NS is een van de grootste werkgevers in Nederland. Vanwege die grootte en de diversiteit van onze dienstverlening, zijn er veel interessante functies voor mensen met uiteenlopende opleidingsachtergronden. Dat weet nog niet iedereen, maar neem maar eens een kijkje in onze vacatures.

Loopbaanperspectie

Ook de komende jaren hebben wij nog nieuwe, talentvolle medewerkers nodig. De persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij van essentieel belang. Daardoor vind je bij ons niet alleen vacatures voor functies in verschillende werkvelden, maar bieden wij daarnaast ook perspectief op een mooie loopbaan. Bijvoorbeeld van management trainee naar manager Service & Operations.
Als bedrijf met een grote impact op het dagelijks leven van heel veel mensen, doe je bovendien altijd werk wat ertoe doet. Dat we als bijkomstigheid vaak in het nieuws komen en dat iedereen een mening over ons heeft, is iets wat het werken bij NS in onze optiek nu juist zo boeiend maakt.