Loopbaanmogelijkheden

Loopbaanperspectief bij NS

NS investeert in mensen. Mensen van verschillende leeftijden en opleidingsniveaus, met uiteenlopende ambities, vinden hun plek bij ons. Wij willen het beste spoorwegbedrijf van Europa zijn. Dat is ambitieus, maar het is ook realistisch. We hebben voldoende kracht in huis om die ambitie waar te maken. Het ontwikkelen en benutten van het menselijk kapitaal en talent is daarbij van cruciaal belang. De mensen van NS maken het verschil.

Als je zoekt naar een vakopleiding tot bijvoorbeeld machinist, kun je die vinden via het Railcollege, een samenwerkingsverband tussen railbedrijven, opleidingsbedrijven en regionale opleidingscentra. Binnen NS zijn verder legio mogelijkheden voor medewerkers om zich te ontwikkelen. NS Leercentrum geeft je het gereedschap om je horizon te verbreden, en verder door te groeien. Kortom: je hebt invloed op je eigen toekomst binnen NS.

Lees hieronder over alle mogelijkheden.

NS Leercentrum: kansen voor hoogopgeleid talent

NS heeft behoefte aan sterke managers en professionals om haar ambities waar te maken. Daarom krijgt hoogopgeleid talent bij NS de kans om kennis en vaardigheden te ontwikkelen. NS Leercentrum biedt een samenhangend programma voor talentontwikkeling. Daarin is het uitgebreide interne aanbod van opleidingen samengebracht. NS Leercentrum staat open voor academici en hbo’ers die werkzaam zijn binnen NS of bij onze dochterondernemingen en die zich als manager of professional verder willen ontwikkelen. Zij voegen tastbare waarde toe aan de strategie en in het realiseren van de ambities van NS.

Talentontwikkeling
Talent krijgt pas waarde als je het ontwikkelt. Waarde voor jou als medewerker, omdat je je competenties en potentieel optimaal kunt benutten. En waarde voor NS, want voor onze ambitieuze doelstellingen hebben we de beste mensen op onze sleutelposities nodig. We beschikken over een aantal management development programma’s. Daarbij leveren we maatwerk, afgestemd op jouw capaciteiten en ambities, maar ook op de mogelijkheden en behoeften van NS.

NS Traineeprogramma
Begin je aan je carrière als trainee bij NS, dan start je met het NS Traineeprogramma. Dit is een intensief leer/werkprogramma. Hierin staan het ontwikkelen van een stevige basis in een inhoudelijk vakgebied, leiderschapscompetenties en praktische vaardigheden centraal. Aan het einde van deze periode kijken we of je kunt doorstromen naar een vervolgfunctie waarin je je ontwikkeling kunt voortzetten.

Overige Management Development programma’s
Voor geselecteerde groepen talentvolle managers of professionals zijn MD programma’s beschikbaar. Hier wordt de verbinding gelegd tussen de strategie van NS, jouw persoonlijke ontwikkeling en loopbaanperspectief binnen NS en de ontwikkeling in de externe omgeving (bijvoorbeeld bij onze internationale dochterondernemingen en andere ketenpartners).

Vakopleidingen

Stationsretail MBO opleiding
Om aan te sluiten op ons specifieke werk in de stationsretail heeft NS een eigen opleiding ontwikkeld. Want werken op een station vergt meer dan alleen snelheid tijdens de spits. Je hebt te maken met veel verschillende klanten en je moet reizigers ook kunnen informeren over je station. Zo kunnen medewerkers in onze winkels het verschil maken voor de klant. Met deze opleiding krijg je de kans om in een combinatie van leren en werken (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg) een officieel erkend diploma te halen op mbo niveau 3 & 4 (diploma ‘eerste verkoper’). De opleiding is voor onze medewerkers die al een een vmbo-t, mbo niveau 2 of vergelijkbaar diploma hebben.

Railcollege
Ben je geïnteresseerd in een baan als machinist? Of wil je liever monteur worden? Railcollege is een samenwerkingsverband van railbedrijven, opleidingsbedrijven waaronder NS Leercentrum en regionale opleidingscentra. Railcollege zorgt voor een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige bedrijfs- en beroepsopleidingen op mbo-niveau, binnen de functionele pijlers van: Machinisten, Service & Sociale Veiligheid, Materieeltechniek, Logistiek en Railinfra-techniek. Dit opleidingsaanbod biedt jongeren perspectief op een succesvolle carrière in de railsector. Kijk voor het aanbod en meer informatie over Railcollege op www.railcollege.nl of op hun facebookpagina.

De TechniekFabriek
NS brengt dagelijks met de trein 1,1 miljoen reizigers naar hun bestemming. Het is belangrijk dat de treinen goed blijven werken en veilig zijn. In een trein zijn verschillende soorten techniek te vinden; van mechanisch tot elektrisch en van hydraulisch tot pneumatisch. Dat betekent voor een treinmonteur uitdaging en afwisseling in een verantwoordelijke klus.

In de TechniekFabriek leiden we je op tot Monteur Mechatronica niveau 2. Het is dé manier om het vak te leren terwijl je werkt, want we combineren theorie met praktijk. Naast verschillende vakken, zoals onder andere materieelmodules en polytechniek, krijg je professionele begeleiding van docenten en praktijkinstructeurs. Kijk voor meer informatie op www.nedtrain.nl/techniekfabriek of op Facebook.