In Nederland is er een grote groep mensen met een arbeidsbeperking. Voor hen is het niet altijd gemakkelijk een passende baan te vinden. NS vindt het belangrijk om banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Hierin gaat het niet om invulling van een korte opdracht, maar wel om een slimme en duurzame constructie voor de lange termijn. Dat is een uitdaging, maar wel eentje die we aangaan. Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Want als organisatie die een afspiegeling van de samenleving vormt, geven we graag dat signaal af.

NS is een betrokken werkgever en biedt haar mensen de kans om zich verder te ontwikkelen. Het maakt niet uit welke afkomst of achtergrond je hebt. Bij NS vinden we iedereen uniek. Ilonka Wendels, recruiter special talents.

Ervaringen van onze collega’s

Heb jij een arbeidsbeperking en wil je weten hoe het is om bij ons te werken? Lees het interview met onze collega’s Maikel, Jurgen en Cem in Trouw.

Of bekijk de video en ontdek hoe David, Cem en Susan het ervaren om te werken bij NS.

Focus je op je sterke punten. Benoem je kracht. Maar wees ook eerlijk over wat belangrijk en nodig is om goed te kunnen functioneren. Maikel, dienstindeler.

ABC-netwerk

Voel je nog meer welkom bij NS en sluit je aan bij het ABC-netwerk! Een netwerk voor collega’s met een (arbeids)beperking in de breedste zin van het woord. Elke maand organiseren we een lunchsessie om ervaringen te delen en tips uit te wisselen. Samen maken we werken bij NS nog leuker en makkelijker. Nieuwsgierig? Lees hier het verhaal van Milad.

Vacatures

De banen die we voor mensen met een arbeidsbeperking aanbieden, vind je tussen onze openstaande vacatures. Deze hebben een extra label: participatiebaan. Benieuwd naar de actuele vacatures? Kijk hier. Zie je geen geschikte vacature op de pagina staan en wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de vacature alert en blijf op de hoogte van alle nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn.