Welke plannen je ook hebt met je carrière, bij NS kun je alle kanten op. Bij ons krijg je volop mogelijkheden om zelf sturing te geven aan je loopbaan. Want jij hebt ambitie en jaagt je persoonlijke doelen na. Bij NS doen we er alles aan om je daarin te ondersteunen. Na een paar jaar ander werk doen. Op hetzelfde niveau, of doorgroeien naar boven. Met aandacht voor wie je bent en wat je doet en kan, begeleiden we je zo goed mogelijk. Zolang jij met plezier naar je werk gaat en je energie krijgt van wat je doet, weten wij dat je bij NS op je plek zit. Bekijk hieronder hoe Leroy binnen NS doorgroeide van servicetrainee tot testmachinist.

Om jou als werknemer te helpen met het behalen van je doelen hebben we een eigen opleidingsafdeling. NS Leercentrum geeft je het gereedschap om ervaring op te bouwen of je horizon te verbreden, en verder door te groeien. Kortom: je hebt invloed op je eigen toekomst binnen NS.

 

Vakopleidingen

De TechniekFabriek: voor monteurs in opleiding

Goede monteurs zijn goud waard voor NS. Zij staan aan de basis van goed onderhouden treinen die vele kilometers per dag afleggen. En omdat treintechniek zo’n bijzonder vak is, vinden wij dat we als NS moeten investeren in de kennis van onze medewerkers. In de TechniekFabriek komen praktijk en theorie samen in een bijzonder opleidingstraject voor monteurs. In Amsterdam of Zwolle krijg je als toekomstig monteur je opleiding en begeleiding. En werk je direct al aan het onderhoud van onze Sprinters en Intercity’s.

Je ontvangt salaris en hebt vrijwel zeker een vaste baan als je de opleiding met succes afrondt. Je spijkert je kennis bij, leert de nieuwste technieken en mag werken aan de meest moderne treinen die op het Nederlandse spoor rijden. Een mooiere manier om aan een baan te beginnen kunnen wij ons eigenlijk niet voorstellen. Meer informatie? Klik hier

Machinist of conducteur worden? Wij leiden je op

Wat is er nou mooier dan lekker onderweg zijn, genieten van prachtige landschappen en veel verschillende mensen ontmoeten. Het klinkt een beetje als vakantie, en dat gevoel heb je als machinist of conducteur bij NS misschien soms ook wel. Toch blijft het werk. Belangrijk werk zelfs. Zo belangrijk dat we bij NS Leercentrum een speciale opleiding voor machinisten en conducteurs in het leven hebben geroepen waar je intern wordt opgeleid.

Ook hebben we voor potentiële machinisten de samenwerking opgezocht met het ROC van Twente, ROC van Amsterdam en STC-Group Rotterdam waar je een opleiding kunt volgen. ‘Machinist volledig bevoegd’ staat er straks achter je naam als je de opleiding succesvol hebt afgerond. Met deze opleiding op zak mag jij je dus officieel machinist noemen. Je kent de regels op het spoor, weet hoe je kleine storingen kunt oplossen en kan blindelings een trein van a naar b brengen. Ondertussen heb je je ook op persoonlijk vlak ontwikkeld, want goede communicatie naar reizigers hoort óók bij jouw rol als machinist.

Potentiële conducteurs kunnen terecht bij MBO Amersfoort, waar je de tweejarige opleiding tot conducteur kunt volgen. Na deze opleiding ben jij in staat om de reizigers op de eerste plaats te zetten. Want jij hebt geleerd welke taken je hoort uit te voeren als conducteur, zowel op het perron als in de trein. Na het succesvol afronden van de opleiding ben jij klaar om direct te solliciteren bij NS.

Kansen voor hoogopgeleid talent

NS heeft behoefte aan sterke managers en professionals om haar ambities waar te maken. Daarom krijgt hoogopgeleid talent bij NS de kans om kennis en vaardigheden te ontwikkelen. NS Leercentrum biedt een samenhangend programma voor talentontwikkeling. Daarin is het uitgebreide interne aanbod van opleidingen samengebracht. NS Leercentrum staat open voor hbo’ers en wo’ers die werkzaam zijn binnen NS of bij onze dochterondernemingen en die zich als manager of professional verder willen ontwikkelen. Zij voegen tastbare waarde toe aan de strategie en in het realiseren van de ambities van NS.

Traineeships

Begin je aan je carrière als trainee bij NS, dan start je met het NS Traineeprogramma. Hierin staan het ontwikkelen van een stevige basis in een inhoudelijk vakgebied, leiderschapscompetenties en praktische vaardigheden centraal. Aan het einde van deze periode kijken we of je kunt doorstromen naar een vervolgfunctie waarin je je ontwikkeling kunt voortzetten. Meer informatie? Klik hier

Overige Management Development programma’s

Voor geselecteerde groepen talentvolle managers of professionals zijn MD programma’s beschikbaar. Hier wordt de verbinding gelegd tussen de strategie van NS, jouw persoonlijke ontwikkeling en loopbaanperspectief binnen NS en de ontwikkeling in de externe omgeving (bijvoorbeeld bij onze internationale dochterondernemingen en andere ketenpartners).