Samen sterk

Iedereen is anders. Gelukkig maar, want dat is juist de kracht van een organisatie waarbinnen mensen met verschillende achtergronden werken. Juist omdat we als NS midden in de samenleving staan, is het van belang om daar bewust mee bezig te zijn. Welke opvattingen je ook hebt of wat je geaardheid ook is, bij NS ben je welkom. Wist je bijvoorbeeld dat we hoogopgeleide vluchtelingen werkervaringsplekken aanbieden? Zo zorgen wij ervoor dat ze een goede start krijgen in Nederland.

Arbeidsbeperkten

In Nederland is een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die niet altijd even gemakkelijk een passende baan kunnen vinden. NS neemt de verantwoordelijkheid om die banen te creëren. Waarom? Omdat iedereen erbij hoort. Dat is een uitdaging, maar wel eentje die we graag met elkaar aan durven te gaan. Als organisatie die een afspiegeling van de samenleving vormt, geven we graag dat signaal af.

De banen die we voor mensen met een arbeidsbeperking hebben gecreëerd, vind je gewoon tussen onze openstaande vacatures. Maar dan wel met een extra label: participatiebaan. Ben je benieuwd welke banen dit zijn? Ga dan naar onze homepagina en zoek op participatiebaan onder ‘Vind hier je nieuwe baan’. Heb jij een arbeidsbeperking en wil je eerst weten hoe het is om bij ons te werken? Lees dan eens het interview met Maikel, Jurgen en Cem in Trouw.

Netwerken en verenigingen

Samenwerking is de sleutel tot succes. Een beetje cliché misschien, maar het is absoluut waar. Onze medewerkers zijn daarom in diverse netwerkgroepen en verenigingen vertegenwoordigd om dat succes waar te maken.

Iron Ladies
Met 2 vrouwelijke commissarissen in haar gelederen en 2 vrouwen in de Raad van Bestuur zijn vrouwen aardig vertegenwoordigd in de top van ons bedrijf. Binnen het netwerk Iron Ladies bundelen powervrouwen die werken in de wereld van het spoor, hun krachten. Ongeacht hun leeftijd, opleiding of ervaring.

Trainbow
Soms is het lastig om je roze zelf te zijn op het werk. Netwerkgroep Trainbow draagt er aan bij dat collega’s altijd zichzelf kunnen zijn en zich veilig kunnen voelen. Trainbow maakt roze zichtbaar bij NS.

JongNS
Hét jongerennetwerk van onze organisatie is JongNS. In dit netwerk wordt de verbinding met elkaar gezocht om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. De doelgroep van de jongeren is iedereen die bij NS werkt tot en met hun 35e levensjaar.

InterNS
Een treffende woordspeling voor de stagevereniging van NS-stagiairs. Elke maand organiseert InterNS activiteiten om stagiairs kennis te laten maken met onze organisatie in de volle breedte. En natuurlijk komen stagiairs met elkaar in contact om ervaringen te delen.

NS Inc.
NS Inc. is geen netwerk, maar een groep collega’s die het belangrijk vindt om verbinding te maken met alle collega’s, ondanks of juist vanwege alle verschillen.

Werkgroep Autisme
De werkgroep Autisme komt eens in de 6 weken bij elkaar om te praten over hoe autisme van invloed is op hun werk. De bijeenkomsten zijn vooral ondersteunend bedoeld.