Wat kunnen we als organisatie doen om nog duurzamer te ondernemen en werken? Die vraag stellen Milad Beyki en zijn collega’s zichzelf elke dag. Als ondersteuning projectmanagement op de afdeling Duurzaam Ondernemen onderzoekt hij ideeën van medewerkers en reizigers om alles wat NS doet duurzamer aan te pakken. Daarnaast is Milad nauw betrokken bij het ABC-netwerk, een collectief van medewerkers met een arbeidsbeperking. “Ik krijg ontzettend veel energie van het motiveren van mensen om verder te gaan in het leven en gelijke kansen te creëren.”

Hydratatie is belangrijk, maar dit kan anders
De afgelopen maanden was Milad druk bezig met een project dat het gebruik van plastic waterflesjes moet tegengaan. Als het erg warm is, kunnen collega’s die in de trein werken deze gratis halen bij een Kiosk. Een conductrice kwam met het idee om die plastic flesjes te vervangen door een herbruikbare fles, die ze bij een watertap of in een winkel mogen bijvullen. “Een supergoed idee,” vertelt Milad, “waar we vanuit onze afdeling graag bij willen helpen! We kijken namelijk altijd eerst naar de potentie voordat we iets uitvoeren.”

Geef elk idee de aandacht die het verdient
Een goed idee met potentie, wordt vervolgens verder uitgewerkt. Milad en zijn collega’s bedenken er een strategie omheen en helpen de collega’s die een idee indienen om de juiste mensen te benaderen en het idee ook echt uit te voeren. “Gelukkig heb ik fantastische collega’s, die net zo enthousiast aan de slag gaan als ik. Iedereen heeft hart voor de medemens, de aarde, dier en natuur en we delen hetzelfde soort doorzettingsvermogen. En dat is nodig ook. We streven ernaar dat elk idee de aandacht krijgt dat het verdient en inhoudelijk wordt beoordeeld. Ook kleinere projecten zijn vaak heel belangrijk.”

Vervangende OV-chipkaart of andere plasticreductie?
Er zijn  ook goede ideeën die niet worden uitgevoerd. Zo komen er geregeld suggesties binnen voor de OV-chipkaart, zoals een recyclebare , of biologisch afbreekbare variant. Maar hoe mooi die initiatieven ook zijn, soms moeten Milad en zijn collega’s rekening houden met andere lange termijn plannen. “De OV-chipkaart gaat er waarschijnlijk in de toekomst uit. We zijn aan het onderzoeken of, hoe en wanneer. Afhankelijk van wat daaruit komt moeten we bepalen of het zin heeft om een vervangende kaart te maken. Misschien kunnen we dat geld uiteindelijk beter investeren in langdurige projecten die meer plasticreductie opleveren, zoals de waterflesjes of de andere ideeën waar ik mee bezig ben.”

We streven ernaar dat elk idee de aandacht krijgt die het verdient en inhoudelijk wordt beoordeeld.

Kritisch op kleine dingen
Zo start Milad binnenkort met nog een ander project dat het plasticverbruik moet verminderen, want ook in de kantine kunnen we nog verbeteren. Het verpakken van broodjes zou wat hem betreft optioneel moeten zijn en bovendien deed hij laatst een belangrijke ontdekking: “Ik kwam er laatst achter dat het bestek volgens de verpakking biologisch afbreekbaar zou zijn, maar dat helemaal niet was. Dat hebben we dus vervangen. We moeten kritisch zijn op al dat soort kleine dingen. Ik ben blij dat ik daar dan iets aan kan doen. Al helemaal als je bedenkt dat kantoorwerk als dit voor mij niet zo vanzelfsprekend is.”

ABC-netwerk
Vanaf zijn vijftiende werd Milads zichtveld minder en werd er retinitis pigmentosa vastgesteld. Zijn zicht gaat langzaam achteruitgaat, waardoor hij een aangepaste werkplek nodig heeft. Dat geldt voor meer collega’s bij NS. Maar, zo stelt Milad, “zegt dat dan iets over de kwaliteit van het werk? Nee! Gelukkig heeft bij NS iedereen kans op een baan, beperking of niet. En heb je wel die beperking, dan is er het ABC-netwerk. Dit is een collectief van collega’s met bijvoorbeeld ADHD of autisme, invaliden, of slechtzienden zoals ik. We delen kennis en ervaringen met elkaar en uiteindelijk ook weer met andere collega’s. Zo zorgen we voor een nieuw perspectief op het werk bij NS.  Een beperking zorgt ervoor dat je anders kijkt naar wat voor veel mensen heel normaal is en daar kan iedereen van leren. Het is eigenlijk een soort cadeautje.”

Zorgen voor de planeet is zorgen voor jezelf
Zowel op de duurzaamheidsafdeling als in het ABC-netwerk komen werk en idealen voor Milad, die nu anderhalf jaar bij NS werkt, samen. “Binnen het ABC-netwerk krijg ik ontzettend veel energie van het motiveren van mensen om verder te gaan in het leven en gelijke kansen te creëren. In mijn werk op de duurzaamheidsafdeling leerde ik dat mens en natuur altijd met elkaar te maken hebben. Het is belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt aan een duurzame toekomst. Voor onze kinderen en het milieu, maar ook voor onszelf. Uiteindelijk is zorgen voor de planeet ook zorgen voor onszelf. Het is immers de enige plek waar we kunnen leven.

Wil je je net als Milad inzetten voor een betere wereld? Bekijk onze vacatures hier.