De TechniekFabriek viert zijn eerste lustrum!

De opleiding waar je leert werken, door werkend te leren

TechniekFabriek

De TechniekFabriek bestaat 5 jaar en viert zijn eerste lustrum! In 2012 werd de fabriek officieel geopend door Minister Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Leren werken en werkend leren: de tweejarige vakopleiding tot treinmonteur was een feit.

Een stukje achtergrond
De TechniekFabriek begon als samenwerking tussen NS, NS leercentrum en ROC van Twente. Studenten kunnen de opleiding Monteur Mechatronica niveau 2 volgen op twee locaties: Amsterdam of Zwolle. Daar krijgen ze vakken van Mechatronica, aangevuld met NS specifieke vakken als veiligheid en kwaliteit. Het unieke aan de TechniekFabriek is dat theorie meteen gecombineerd wordt met de praktijk. Zo leren de leerlingen precies wat bij ze past. Bovendien hoeven studenten zich niet druk te maken om de kosten. De opleiding wordt namelijk volledig vergoed door NS.

Zo ziet de opleiding eruit
TechniekFabriekIn het eerste jaar krijgen onze studenten 6 weken achter elkaar les op een leerlocatie van de TechniekFabriek, gevolgd door 2 weken stage op een NS locatie. In het tweede jaar is het precies omgedraaid. Dan werken ze 6 weken op een NS locatie, gevolgd door twee lesweken bij de TechniekFabriek. Dit is volgens ons dé manier om het vak te leren terwijl je werkt. Daarbij wordt je begeleid door docenten en praktijkopleiders. Bovendien ontvangen alle leerlingen in het eerste jaar een stagevergoeding en in het tweede jaar een volwaardig salaris.

En daarna?
Na 2 jaar zijn onze leerlingen volwaardig monteur bij NS. Een uitdagende functie, want onze treinmonteurs moeten er dagelijks voor zorgen dat er genoeg goede en veilige treinen in Nederland rijden. Dat klinkt simpel, maar elke dag 5.000 treinen probleemloos laten rijden is een technische prestatie van wereldformaat.

De praktijk

Meer weten?
Bekijk de website van de TechniekFabriek of neem contact op met onze recruiter Lisa Rigter.

Interesse?
Vanaf oktober 2017 kun je je weer inschrijven voor de periode van 2018 – 2020.