Tweede editie Hackatrain

NS dit jaar opnieuw partner van Hackatrain

hackatrain

De tweede editie van Hackatrain komt eraan! NS is dit jaar opnieuw trotse partner van Hackatrain. Een bijzondere en onvergetelijke ervaring, waarbij teams van drie  geschiedenis gaan schrijven gedurende deze uitdagende reis per trein van Amsterdam naar Berlijn.

Reiziger centraal

Meer dan 60 deelnemers gaan in de trein werken aan een uitdagende IT-case. Techneuten, programmeurs, marketeers en UI/UX designers moeten in 24 uur met een creatieve oplossing komen voor de gezamenlijke casus van NS en ProRail en van deze oplossing een prototype bouwen. Dit betekent een combinatie van intensieve samenwerking, creativiteit en kennis. Bij NS en ProRail staat de reiziger altijd centraal, zo ook in deze case. Onder deze deelnemers zullen er ook een aantal IT-trainees van NS meedoen.
De beste innovatieve oplossingen die ontstaan tijdens Hackatrain worden door een vakjury op innovatie, creativiteit en haalbaarheid beoordeeld. Teams maken kans om €3.000,- per team te winnen. Na afloop bezoeken de deelnemers het driedaagse technologie festival Tech Open Air in Berlijn, wat begint op 12 mei.

Eerste editieHackatrain

In 2015 vond de eerste editie van Hackatrain plaats, een initiatief van evenementenorganisator By Whyte. Deelnemers werden gevraagd gezamenlijk een applicatie te maken die door zowel treinpersoneel als door de reiziger gebruikt kan worden. Dit vereiste meer dan een reguliere cloud based-app. De ontwikkeling van een bruikbare, veelzijdige app was toen de focus van Hackatrain. Het idee voor een ‘NS op Maat’ applicatie werd gekozen als de winnaar van de Hackatrain-competitie. Met de app zouden reizigers opdrachten kunnen instellen op hun mobiele apparaat, die onder bepaalde condities ingaan. De gepersonaliseerde functies werken via het als/dan-principe, bijvoorbeeld ‘als’ de reiziger in de stilte coupé zit, ‘dan’ gaat de smartphone van de reiziger automatisch op stil.

Wanneer?

Op 22 juni is de eerste bijeenkomst van Hackatrain. Op dit feestelijke evenement leren alle deelnemers elkaar kennen.
Hackatrain zelf start op 10 juli, deelnemers verzamelen bij restaurant 1e Klas op Amsterdam Centraal. 11 juli komen de deelnemers aan in Berlijn. Een dag later begint Tech Open Air, het grootste Tech-evenement in Europa. Tech Open Air is een driedaags festival waarin waar muziek, tech en kunst samenkomen. Met workshops, sprekers en presentaties is dit de plek voor iedereen met een liefde voor innovatie en IT.

 

Meer informatie over Hackatrain vind je op de website.
Voor informatie over Tech Open Air, kijk dan hier.