Tieme werkt al bijna twee jaar als iOS developer bij NS. Binnen de innovatieafdeling van NS, streeft hij ernaar de NS-app zo te verbeteren dat de reiziger nóg meer ontzorgd wordt. “De manier van werken bij NS is best uniek. We hebben veel verantwoordelijkheid en kunnen van begin tot eind écht iets neerzetten”, vertelt Tieme enthousiast.

“Met de nieuwe features van NS Flex binnen de NS-app wordt het reizen nóg zorgelozer. Er is steeds meer mogelijk binnen de app. Hoe houd je dat overzichtelijk en zorg je dat het makkelijk te navigeren blijft? Laatst was op het nieuws dat NS een nieuwe jongerencampagne begint voor de daluren kaart. Dat hebben wij aangegrepen om de ticketshop te herstructureren. Ook kun je nu in je NS-account heel makkelijk je OV-chipkaart scannen met je camera om hem toe te voegen aan je account. Dat werkt heel goed.”

”Samen met twee andere collega’s bouw ik de iOS app van NS. Ons team bestaat verder uit Android developers, backend developers en UX designers. Dit maakt dat we snel kunnen schakelen. Wat mij het meest aanspreekt is dat we als team erg zelfstandig opereren. Het is een heel leuk team om in te werken; iedereen is op elkaar ingespeeld. We werken hard maar het resultaat is er ook naar. We kunnen in relatief korte tijd mooie dingen maken omdat we vanaf de backend tot de frontend alles doen.”

 Overal om je heen zie je mensen die onze app gebruiken. Dat is erg leuk om te zien!

Impact op een miljoenenpubliek
“Overal om je heen zie je mensen die onze app gebruiken. Dan merk je hoeveel impact je hebt. We hebben tientallen miljoenen sessies per maand! Dat maakt het werk zo gaaf. Het leuke is dat we zelf ook met de trein gaan en de app ook gebruiken. Zo krijgen we ook continu ideeën over hoe het nog beter kan. Ons werk maakt echt een verschil. We blijven verbeteren met feedback van klanten die we oppakken in sprints. Als team brainstormen we dan: “wat kan er nog beter? Wat zouden wij toevoegen? Als het een goed idee is, dan gaan we ermee aan de slag.”

Volop ontwikkeling bij NS
“NS biedt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zowel met opleidingen als door te werken met nieuwe technieken. Zo presenteerde Apple enige tijd geleden een nieuw framework voor iOS apps, SwiftUI. Inmiddels hebben we een kleine feature in productie! En in januari volgt de eerste iOS 14 widgets in SwiftUI. Dat is erg gaaf, veel bedrijven zijn daar nog niet mee bezig, maar NS wél. Daarnaast is NS een leuk bedrijf met veel enthousiaste mensen. Een mooie werkgever om op je CV te hebben, zeker als developer.”

Carrièreswitch
”Na drie keer uitgeloot te zijn voor Geneeskunde besloot ik van mijn hobby mijn werk te maken en als developer aan de slag te gaan. Achteraf gezien een geweldige keuze! Na mijn studie Communicatie & Multimedia Design heb ik een aantal jaar als web ontwikkelaar gewerkt, om mezelf vervolgens als freelancer volledig op iOS apps te richten. De NS app is een prachtige en veelgebruikte app van Nederlandse bodem, dus het is een fantastische uitdaging daarmee aan de slag te gaan!”

Wil jij net als Tieme helpen de NS-app te verbeteren zodat de reiziger nóg meer ontzorgd wordt? Bekijk hier onze vacatures of maak een vacature-alert aan.