Klimaatneutraal en duurzaam reizen met de trein

Hoe werken alle NS collega's mee aan een 100% duurzame toekomst?

Dagelijks brengen wij ruim 1 miljoen reizigers zo ‘groen’ mogelijk naar hun bestemming. Deze duurzaamheid willen wij ook terugzien in onze bedrijfsvoering. Hoe geven wij dit mee aan al onze 22.000 collega’s?

Een gezonde ambitie
NS kent dagelijks grote massa’s reizigers op hun stations. Dit zorgt voor veel impact op gebied van mobiliteit, veiligheid, bestemmingen en emissies. Om hier goed mee om te gaan is de overstap naar duurzaamheid van essentieel belang. NS gaat verduurzamen en groener rijden dan ooit tevoren. De ambitie is om in 2020 klimaatneutraal te reizen. Voor onze planten, onze planeet en onze toekomst

NS medewerkers en duurzaamheid
Die duurzaamheid willen we overal in terug zien. Ook in onze bedrijfsvoering. Alle medewerkers van NS werken mee aan deze gezonde ambities. Stap je in bij NS, dan maak je direct deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat. Hierdoor werk je mee aan een goede balans tussen economische, ecologische en maatschappelijke belangen.

Een aantal duurzame voorbeelden
Bij NS worden reizigers letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht. Zo wordt het gebruik van de OV-fiets, NS Zonetaxi en Greenwheels gestimuleerd. Het is zelfs zo dat de gemiddelde treinreiziger 38 minuten beweging krijgt per dag. Elke dag wordt er gekeken naar de nieuwe generatie door hen kennis te laten nemen van het reizen per trein en ons erfgoed. Bij NS wordt er voortdurend naar de toekomst gekeken. Met al onze medewerkers.