NS wint 1e prijs Management Traineeship

Jaarlijks onderzoek Memory Research meest aantrekkelijke traineeship van 2016

traineeship

In het jaarlijks onderzoek van Memory Research naar het meest aantrekkelijke traineeship van 2016 is NS dit jaar flink in de prijzen gevallen. Met trots kunnen wij zeggen dat ons Operationeel Management Traineeship in de categorie ‘Management’ op de 1e plaats is geëindigd. In de categorie ‘overall’ hebben we met verschillende traineeships een mooie tweede plek kunnen bemachtigen.

Traineeship of the year

Steeds meer organisaties zetten traineeships in om starters en young professionals binnen te halen en te houden. Maar waarom kiezen starters er voor om op een bepaald traineeship te solliciteren? De Traineestraat, Memory Magazine, Jobnet en potentiële trainees gaan op zoek naar het aantrekkelijkste traineeship van Nederland in de competitie Traineeship of the Year. Deelnemers maken niet alleen kans op de titel ‘Traineeship of the Year’, maar zijn ook verzekerd van waardevolle informatie voor verbetering van het programma, de communicatie van het traineeship en veel online & offline exposure.

De verkiezing bestaat uit drie rondes. Allereerst is er een online enquête binnen de doelgroepen techniek, IT, sales & marketing, finance en management afgenomen. Deze is door bijna 1000 mensen ingevuld. Drie scores uit de enquête zijn hierbij relevant: bekendheid, populariteit en aansprekende communicatie. Middels een sterrenwaardering (1 t/m 5 sterren) ontstond er een ranking.

Hierna beoordelen diverse focusgroepen in oktober 2016 de traineeships die het hoogste hebben gescoord uit de enquête. Dit gebeurde door middel van beoordeling van filmpjes, uitingen van het traineeship op de eigen site, populariteit van de desbetreffende organisatie en de aansprekendheid van de inhoud van de vacaturetekst. Hieruit werden i.c.m. de score uit de enquête de branchewinnaars bekend gemaakt.

Deelnemende organisaties werden in november 2016 op De Nederlandse Carrièredagen middels pitchpresentaties van 5 minuten beoordeeld door ruim 40, in traineeship geïnteresseerde, studenten en starters. Zij gaven hun voorkeuren aan en de punten die hieruit gescoord konden worden, i.c.m. de scores uit beide bovenstaande onderzoeksonderdelen, leidde uiteindelijk tot dtraineeshipe overall winnaar van het ‘Traineeship of the Year 2016’.

Beoordeling

In de categorie Management mag NS zich branchewinnaar noemen. Ahold Delhaize en ABN AMRO eindigden tweede en derde. Voor ons is dit een mooie erkenning van oNS traineeship. We zijn erg trots dat wij eerste zijn geworden in deze categorie.

Bij de overall categorie scoorde NS ook erg hoog. NS eindigde samen met Stork net achter Calco. Procam heeft een mooie derde plaats bemachtigd.traineeship

Verder zijn er nog branchewinnaars uitgeroepen voor de categorieën Sales & Marketing, Finance, Techniek en IT. De uitslag daarvan vind je hieronder:

  • Sales & Marketing – ABN AMRO
  • Finance – Deloitte
  • Techniek – Stork
  • IT – Procam

Wij willen alle andere bedrijven feliciteren met de gewonnen prijzen!

Heb jij interesse in een traineeship bij oNS? Vanaf maart 2017 starten wij weer met het werven voor diverse traineeships. Je kunt een job alert aanmaken om op de hoogte te worden gehouden.

Bron: Traineeship of the year, traineeshipoftheyear.nl