NS in top 3 bij ‘First Employers’ ranking

Een trotse 2e plek in de categorie Engineering & Logistics

First Employers

Waar willen starters van nu het liefst werken? Die vraag staat centraal in het jaarlijkse First Employers onderzoek, dat dit jaar voor de zesde keer uitgevoerd is door Memory Group. Voor NS resulteerde het onderzoek in een trotse tweede plek binnen de branche Engineering & Logistics.

Reden voor een feestje?
Jazeker! Het gehele onderzoek is gebaseerd op ruim 1800 reacties. Studenten (vanaf een jaar vóór afstuderen) en young professionals op wo-, hbo- en mbo-niveau hebben deelgenomen. Het First Employers onderzoek wordt volledig online uitgevoerd door middel van een enquête.

Wat maakt NS zo populair?
Onze populariteit blijft elk jaar groeien. De studenten en young professionals zijn duidelijk: de inhoud van onze functies en de maatschappelijke betrokkenheid van NS zijn de grootste redenen om voor ons te kiezen. In 2014 stonden we op plek 54 en inmiddels staan we al op plek 23. Dat smaakt naar meer. We streven naar een plek in de top-10 van beste werkgevers van Nederland en daar zijn we al druk mee bezig.

Hoe maak je zo’n onderzoek betrouwbaar?
Om de betrouwbaarheid van het onderzoek te waarborgen, zijn de uiteindelijke rankings het resultaat van een gewogen gemiddelde van 2017 en 2016, waarbij 2017 twee keer zo zwaar meetelt. Daarnaast worden de deelnemers gevraagd naar hun eerste, tweede en derde keuze werkgevers. Een eerste voorkeur telt hierbij drie keer zo zwaar als een derde voorkeur. Als laatst worden deelnemers gevraagd naar de redenen van hun voorkeur.

Ook werken bij NS?
We zijn altijd op zoek naar starters en young professionals. Bekijk via de knalgele button hieronder of jouw ideale baan tussen de vacatures zit. Zo niet, dan kun je een Job Alert aanmaken en benaderen we je meteen wanneer we iets voor je hebben!

Vacatures Jobalert