NS streeft naar een inclusieve bedrijfscultuur waar iedereen gelijke kansen heeft. Bij ons is iedereen welkom, dat geldt voor reizigers en medewerkers. Daarom staat Amsterdam Centraal van 27 juli t/m 4 augustus in het teken van Pride Amsterdam.

Diverse activiteiten

De hele week wappert de regenboogvlag op het dak van het stationsgebouw, verandert het lichtobject in de centrale hal van roze naar de regenboogkleuren en serveert Smullers weer frites met roze fritessaus. Bij Lil’Amsterdam in de Amstelpassage is de expositie te zien van Pride Photo Award en het Transgender Museum van Stichting Lellebel. Bij de infobalie halverwege de passage kunnen bezoekers dagelijks terecht voor gratis rondleidingen. In het station worden reizigers door onze servicemedewerkers in roze outfits de weg naar de Canala Parade gewezen.

Ook diverse winkels spelen in op de Pride. AH-to-Go wordt traditioneel AH-to-Gay en geeft roze fluitjes weg. Kiosk heeft regenbooglollies en de Railcatering een roze donut in de aanbieding. Wil je in stijl op de foto, dan kun je terecht in de IJ-passage die in Pride-sfeer is gebracht.

Trainbow

Ook buiten Pride Amsterdam om vindt NS het belangrijk dat alle medewerkers én reizigers zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen. Het LHTBIQ-netwerk Trainbow is een netwerk van NS collega’s die werken aan een prettige werkplek voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender, intersekse en queer collega’s. Sterker nog, iedereen is welkom! Dit blijkt ook uit het gesprek dat RTL Z had met onze collega Cella.

Ik verstuurde een brief naar mijn collega’s en was huiverig voor hun reacties. Maar binnen no time kreeg ik allemaal kaartjes en bloemen. Ik kreeg van de NS de ruimte om de transitie door te maken en daarvan te herstellen.

Vanaf maandag 27 juli neemt Accountmanager David het Instagram account van Werken bij NS over. David is lid van Trainbow en neemt je mee gedurende deze mooie week.