Kom jij stage lopen bij NS?

Tijdens je stage volledig meedraaien in de organisatie!

Stage

Een groot bedrijf als NS is natuurlijk enorm leerzaam. Tijdens je stage bij NS draai je volledig mee in de organisatie. Dat is een flinke verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd ook de beste manier om werkervaring op te doen. In totaal telt NS op dit moment bijna 200 stagiair(e)s, verspreid over de hele organisatie.

Stage lopen bij NS staat voor zelfstandigheid en eigen initiatief. Als stagiair(e) word je vrij gelaten om zelf het bedrijf en jouw vakgebied te leren kennen, maar heb je altijd goede begeleiding om op terug te vallen. Door deze zelfstandigheid kun je als stagiair(e) bij NS veel eigen projecten opzetten. Zo heeft oud-stagiaire Elmi kunnen meedenken aan het opzetten van het Instagram-kanaal van WerkenbijNS, waar NS-medewerkers elke week hun werkweek laten zien, via beeld en tekst.

Afstudeerstages
Naast meewerkstages kan je ook voor afstudeerstages bij NS terecht. Omdat NS veel verschillende afdelingen en werkgebieden heeft, is er voor bijna elke studierichting wel een afstudeeropdracht te doen. Zo houdt afstudeerstagiair Tjeerd zich vanuit de TU Delft bezig met de technische procesgang en materieelplanning binnen NS. Manon, afstudeerstagiaire, werkt aan de contentstrategie voor NS Supporter van Bewegen. Hoewel hun opdrachten ver uiteen liggen, zijn ze beiden heel enthousiast over NS als stagebedrijf.
Op de vraag of Manon en Tjeerd NS zouden aanraden als bedrijf om af te studeren, antwoorden ze dan ook beiden volmondig ‘ja’.Stage

Tjeerd: Ik ervaar het als een enorm prettig bedrijf met vele mogelijkheden. Zo vind ik de sfeer erg goed en kan ik het erg waarderen dat iedereen continue alles op alles zet om de reiziger van A naar B te krijgen.”

Stagevereniging
Bij een grote organisatie als NS is het soms lastig om bij te houden wat je medestagiair(e)s precies doen. Daarom heeft NS de stagevereniging InterNS. De vereniging organiseert gedurende de stageperiode leuke uitjes en informatieve lezingen en workshops. Denk hierbij aan een bezoek aan de Koninklijke Wachtkamers, de Veiligheidscentrale of een studiereis naar Frankfurt. Daarnaast organiseert InterNS de halfjaarlijkse welkomstbijeenkomst voor alle stagiair(e)s. Hierdoor leren de stagiair(e)s elkaar en de organisatie kennen en worden netwerken uitgebreid. Ook het bestuur van InterNS bestaat volledig uit stagiairs. Dit maakt het een vereniging voor en door stagiairs!

Wil jij ook stage lopen bij NS? Kijk dan bij onze Stages we doen niet aan open sollicitaties dus houd website in de gaten voor vacatures

Open sollicitaties worden niet behandeld. Staat er momenteel geen passende stage voor jou op de website, maak dan een job alert aan!