Jonge Machinist (18) deelt zijn werkweek

Tim geeft een kijkje in zijn leven via Instagram

machinist

Met gemak 130 kilometer per uur door het fraaie landschap flitsen. Of voorzichtig manoeuvreren op een druk station. Voor Tim van Rij (18) is het een vaste bezigheid geworden. Hij is de enige in Nederland die op 17-jarige leeftijd de opleiding tot Machinist heeft afgerond. In de week van 17 tot en met 21 juli geeft hij ons een kijkje in zijn werkweek.

Toen Tim nog naar de middelbare school ging, mocht hij twee weken stage lopen bij NS. “Ze hadden een afwisselend programma voor mij samengesteld, waardoor ik veel kanten van het bedrijf heb leren kennen. Het beroep machinist trok mij direct aan!” vertelt Tim. Na de middelbare school kon Tim op het STC in Rotterdam beginnen aan de 2-jarige Mbo-opleiding ‘Machinist Railvervoer’.

In zijn tweede leerjaar, toen hij 17 jaar werd, haalde hij zijn VVRV theorie certificaten en slaagde Tim voor zijn praktijkrit. Hij moest nog wel even wachten tot hij 18 werd. Maar na 4 maanden was het zover: Tim kwam in dienst bij NS en mocht zelfstandig rijden.

“Inmiddels ben ik al ruim een half jaar in dienst en doe ik mijn werk met veel plezier en enthousiasme!”

Tim vertelde aan Radio538 hoe hij bij NS is komen te werken. Luister het geluidsfragment hier terug. Of bekijk het artikel van RTLNieuws.

Kijkje in zijn werkweek
Op Instagram van werkenbijns neemt iedere week een andere collega het account over. Via deze weg geven ze je een kijkje in de wereld van zijn of haar werkweek bij NS. Tim wil met alle plezier laten zien hoe zijn werkweek eruit ziet. Vanaf maandag geef hij een kijkje achter de schermen en laat hij de kneepjes van het machinistenvak zien.

Wil jij weten hoe de werkweek van Tim eruit ziet? Volg hem op Instagram

Of ben jij geïnteresseerd in het beroep Machinist? Bekijk dan hier de openstaande vacatures

Wil je meer weten over de opleiding tot machinist? Kijk dan op de site van ROC Amsterdam ROC Twente of STC Rotterdam.