Girlsday, wat een mooie dag om de blik van meiden te verbreden door de onontdekte wereld van techniek naar voren te brengen.

NS Treinmodernisering in Haarlem, onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer en de TechniekFabriek in Amsterdam openden donderdag 11 april hun deuren voor meiden van 10 tot 15 jaar. Zij konden deelnemen aan verschillende activiteiten en maakten zo kennis met techniek bij NS.

Laetitia Simorangkir, manager techniek Watergraafsmeer verwelkomde 15 meiden van het Hervormd Lyceum West uit Amsterdam. Zij kregen een uniek kijkje bij de Onderhoudslocatie.

Cherize Eliazer, junior monteur op de locatie in Watergraafsmeer, vertelde de meiden vol passie over haar tweejarige opleiding binnen NS. Cherize krijgt als junior monteur de kans om te leren terwijl ze al werkt in de praktijk. Na haar opleiding is ze een jonge technische professional die railvoertuigen technisch onderhoudt. Uit het klaslokaal kwam de vraag van een student hoe het is om als vrouw in een “mannenwereld” te werken. Cherize: “In mijn ploeg ben ik de enige vrouw. Of je nu als vrouw met alleen maar vrouwen, of mannen werkt. Je past je aan, aan je omgeving. Je wordt als vrouw alleen maar sterker van werken met alleen maar mannen.” De studenten waren onder de indruk van Cherize.

Door heel Nederland hebben in totaal 10.822 meisjes meegedaan aan Girlsday. Zij kregen een beter beeld van hoe leuk en divers ICT, techniek en bèta is.

Benieuwd naar de Girlsday in Watergraafsmeer? Bekijk het filmpje.