De Finaledag van BestGraduates 2017

NS voor het derde jaar van de partij in de finale van BestGraduates

BestGraduates

BestGraduates is een exclusieve recruitment game voor afstuderende universitaire studenten. De Finaledag van BestGraduates vond afgelopen vrijdag 2 juni plaats. Op de finaledag streden elf high potentials namens elf bedrijven, waaronder NS, om de titel “BestGraduate 2017” en het prijzengeld van € 10.000. Dit jaar streed Niek Verbruggen, masterstudent Mechanical Engineering, namens NS voor deze prestigieuze titel.

BestgraduatesDe topwerkgevers die dit jaar meededen waren: ASML, BCG, Deloitte, Eneco, ExxonMobil, Fugro, Lidl, Strategy&, TataSteel, TNO en NS. Namens NS was Leo van Dongen, directeur NS Techniek, ook aanwezig op de finaledag.

De finaledag
De dag begon in de Rembrandttoren met het presenteren van een inhoudelijke case waar de kandidaten voorafgaand aan de finale aan hadden gewerkt. Deze opdracht werd gedaan voor Solar Monkey, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp en de ontwikkeling van software voor zonnepanelen. Na de presentatie volgde een groepsopdracht, waarbij de nadruk lag op het samenwerken. Vervolgens kregen de studenten een filosofisch dilemma aangedragen. Ze moesten een keuze maken uit een aantal filosofische stellingen, bijvoorbeeld: “als leidinggevende van een organisatie, was je liever een man of een vrouw?” en “je hoort via-via dat een naaste medewerker, die jij als vriend beschouwd, een boosaardig grapje over jou de wereld heeft ingestuurd, wat doe je?”. De studenten moesten hun keuze pitchen aan de BestGraduates jury. De laatste opdracht stond in het teken van inspiratie. In een korte pitch vertelden ze wie van de andere kandidaten hen het meest hadden geïnspireerd. In deze pitches werd het beeld van een leuke en inspirerende dag bevestigd.

“Ik heb genoten van de sfeer in de groep en de motivatie van de kandidaten.” – Niek, kandidaat NS

De winnaar
De dag werd afgesloten met een uitgebreid diner. Hier werd ook de winnaar bekend gemaakt, de prijs ging helaas niet naar NS. Desondanks zijn we trots op Niek en de manier waarop hij deze finale heeft aangepakt.

We willen Arthur Knol (Strategy&) namens NS van harte feliciteren met zijn overwinning. Daarnaast willen we BestGraduates bedanken voor de uitstekende organisatie en Leo van Dongen voor zijn ondersteuning en aanwezigheid op de dag.

bestgraduates