Opleiding tot conducteur

Elke dag reizen miljoenen mensen met onze treinen naar werk, familie of om een dagje uit te gaan. Als NS maken we Nederland bereikbaar voor iedereen. Als conducteur bij NS lever je graag de beste service aan de reizigers. Dit vinden wij belangrijk. Zo belangrijk dat we een samenwerking hebben opgezocht met MBO Amersfoort waar je een opleiding tot conducteur kunt volgen.

De open dagen vinden plaats op:

Maandag 15 juni 18.00 – 21.00 uur

Als conducteur…

  • Ligt de wereld aan je voeten
  • Is elke dag anders
  • Rijd je duizenden km over het spoor
  • Breng je reizigers veilig en op tijd naar hun bestemming
  • Sta jij klaar voor je reizigers

De opleiding

Naast handhaver toezicht en veiligheid kan jij na het succesvol afronden van de opleiding aan de slag als conducteur. Tijdens de opleiding en stage heb je geleerd om je niet te laten verrassen door gebeurtenissen. Je weet hoe je de reizigers op de eerste plaats zet. Want jij weet welke taken je hoort uit te voeren als conducteur, zowel op het perron als in de trein. Daarnaast laat jij je niet afschrikken door lastige situaties door de weerbaarheidstraining en weet jij hoe je jezelf in goede conditie houdt voor dit beroep.

Is dit beroep iets voor jou?

Als conducteur beantwoord je vragen van reizigers, informeer je ze over een alternatieve route bij een verstoring en je reageert snel en op de juiste manier bij calamiteiten. De reiziger staat voorop bij NS. Daarom is het in dit beroep belangrijk dat je:

  • helder en duidelijk in je communicatie bent en snel weet te handelen.
  • zelfstandig kunt werken en rustig blijft in stressvolle situaties.
  • goed met verschillende types mensen overweg kunt.

Meld je direct aan

Direct enthousiast en geen twijfel meer? Meld je dan aan voor de opleiding tot conducteur. Je kunt de opleiding volgen bij MBO Amersfoort.

Het verhaal van Nick, conducteur

“Het liefst heb ik al tips en informatie voordat de reiziger erom vraagt. Mijn dag is namelijk geslaagd als zoveel mogelijk reizigers de trein tevreden verlaten.” Lees hier zijn hele verhaal.