Opleiding tot machinist

Wat is er nou mooier dan lekker onderweg zijn, genieten van prachtige landschappen en veel verschillende mensen ontmoeten. Het klinkt een beetje als vakantie, en dat gevoel heb je als machinist bij NS misschien soms ook wel. Toch blijft het werk. Belangrijk werk zelfs. Zo belangrijk dat we een samenwerking hebben opgezocht met het ROC van Twente, ROC van Amsterdam en STC-Group Rotterdam waar je een opleiding tot treinmachinist kunt volgen.

De opleiding

‘Machinist volledig bevoegd’ staat er straks achter je naam als je de opleiding succesvol hebt afgerond. Met deze opleiding op zak mag jij je dus officieel machinist noemen. Je kent de regels op het spoor, weet hoe je kleine storingen kunt oplossen en kan blindelings een trein van a naar b brengen. Ondertussen heb je je ook op persoonlijk vlak ontwikkeld, want goede communicatie naar reizigers hoort óók bij jouw rol als machinist.

Is dit beroep iets voor jou?

In je werk als machinist moet jij zorgen dat honderden passagiers of tonnen aan goederen veilig van a naar b worden vervoerd. Daarom is het in dit beroep belangrijk dat je:

  • zelfstandig kunt werken en rustig blijft in stressvolle situaties.
  • goed met verschillende types mensen overweg kunt.
  • helder en duidelijk in je communicatie bent en snel weet te handelen.

Meld je direct aan

Direct enthousiast en geen twijfel meer? Meld je dan direct aan voor de opleiding tot machinist. Je kunt kiezen uit ROC van Amsterdam, STC Rotterdam of ROC van Twente.

Het verhaal van Leroy, machinist

“Een leuke, succesvolle dag is als ik zoveel mogelijk uit de kast heb gehaald om de reiziger op tijd en energiezuinig naar zijn bestemming te brengen.” Lees hier zijn hele verhaal.

Overige