Vacature alert

Opleiding tot machinist

Als machinist bij NS maak jij een grote impact op duurzaam Nederland. Je hebt een afwisselend rooster, nooit een saaie werkdag en alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. NS werkt samen met het ROC van Twente, ROC van Amsterdam en STC-Group Rotterdam waar je een opleiding kunt volgen tot machinist. Onderaan de pagina vind je meer informatie over de open dagen die door de scholen worden georganiseerd.

Dit leer je

‘Machinist volledig bevoegd’ staat er straks achter je naam als je de opleiding succesvol hebt afgerond. Met deze opleiding op zak mag jij je dus officieel machinist noemen.

Je kent de regels op het spoor, weet hoe je kleine storingen kunt oplossen en kan blindelings een trein van a naar b brengen. Ondertussen heb je je ook op persoonlijk vlak ontwikkeld, want goede communicatie naar reizigers hoort óók bij jouw rol als machinist.

Is dit beroep iets voor jou?

In je werk als machinist moet jij zorgen dat honderden passagiers of tonnen aan goederen veilig van a naar b worden vervoerd. Daarom is het in dit beroep belangrijk dat je:

  • zelfstandig kunt werken en rustig blijft in stressvolle situaties.
  • goed met verschillende mensen overweg kunt.
  • helder en duidelijk in je communicatie bent en snel weet te handelen.

Meld je direct aan

Ben je enthousiast en wil je machinist worden? Meld je dan direct aan voor de opleiding tot machinist. Je kunt kiezen uit ROC van Amsterdam, STC Rotterdam of ROC van Twente.

Stagelopen is een belangrijk deel van je opleiding. In het eerste jaar loop je één week per maand stage, in het tweede jaar ga je meer uren stagelopen. Stagelopen kan altijd bij jou in de buurt. Hiervoor hoef je dus niet naar Amsterdam, Rotterdam of Almelo

Het verhaal van Tim, machinist in opleiding

“Als machinist moet je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Het belangrijkste doel is tenslotte om je reizigers veilig en comfortabel naar hun bestemming te brengen..” Lees hier zijn hele verhaal.

Open dagen

Wil je meer informatie over de opleiding en de scholen met wie NS samenwerkt? Dat kan! Binnenkort organiseren de scholen open dagen. Kijk snel of jij op een van onderstaande momenten kan en meld je aan via de website van de school.

STC Rotterdam

  • Woensdag 8 juni 2022

Nieuws & Evenementen

Geen gerelateerde nieuwsberichten of evenementen gevonden.

Overige