NS staat midden in de samenleving. Elke dag brengen we ruim 1 miljoen reizigers overal naartoe en dat doen we via een van de drukste spoorwegnetten ter wereld! Om te zorgen dat onze treinen technisch tiptop in orde zijn, op tijd rijden en om de beste service voor onze reizigers te bieden, hebben we talent nodig. Veel talent, voor alle afdelingen van onze dynamische organisatie.

Sta jij op het punt om te starten met een mbo opleiding? De TechniekFabriek van NS opent haar deuren om je kennis te laten maken met de mbo opleidingen treinmonteur, machinist en conducteur. De open dag is een mooie kans om je te oriënteren op een vervolgopleiding na jouw middelbare school of eerder gevolgde mbo opleiding.

Op deze open dag kun je de sfeer proeven, kennismaken met docenten en studenten of een rondleiding krijgen door de TechniekFabriek locatie. Stel al je vragen en ontdek of één van de opleidingen bij jou past!

NS opleiding:

TechniekFabriek opleiding tot treinmonteur:

NS verzorgt zelf alle service en onderhoud aan haar treinen in Nederland. Met jouw interesse in techniek en de wil om alles te leren over elektronica, mechanica en pneumatiek ben jij misschien wel één van onze toekomstige monteurs. Je wordt bij onze TechniekFabriek opgeleid tot monteur mechatronica mét salaris.

Externe opleidingen:

Opleiding tot machinist:

Steeds vaker is de trein het betere alternatief voor de auto als vervoermiddel in ons drukke land. Daarom gaan we bij NS voor de beste service voor onze reizigers. Of je nu reizigers adviseert of de trein bestuurt: zonder jou komen we nergens. Daarom vertellen we je graag meer over de mbo opleiding ‘machinist railvervoer’.

De mbo opleiding is te volgen via het ROC van Amsterdam, ROC van Twente of STC Rotterdam.

Opleiding tot conducteur:

Als conducteur bij NS lever jij de service aan reizigers die ze mogen verwachten. Want als conducteur doe je meer dan vervoerbewijzen controleren. Jij bent de gastheer of -vrouw die mensen een fijne treinreis bezorgt. Je beantwoordt de vragen van reizigers, informeert ze over een alternatieve route bij een verstoring en je reageert snel en op de juiste manier bij calamiteiten. En saai is het nooit: elke dag is anders.

De mbo opleiding tot conducteur is te volgen via MBO Amersfoort.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 12 maart 2020
  • Tijd: van 16.00 uur tot 19.00 uur
  • Locatie: TechniekFabriek Zwolle
  • Adres: Hanzelaan 95, 8017 JE Zwolle