Open avond Engineering

Wat houdt deze open avond in?


Werken aan de moderniseringen van nieuwe treinen, ervoor zorgen dat passagiers gebruik kunnen maken van wifi in de trein en het uitvoeren van complexe revisies en schadeherstellingen… Op papier klinkt dat al goed, maar om dit werk in het echt te zien is natuurlijk nog veel mooier!

Bij NS werken onze engineers aan een uniek product; de trein. Wil jij kennismaken met de Engineering van deze technische tientonner? Kom naar onze kennismakingsavond op 8 februari 2017. Een avond waarin we je vertellen wat een engineer bij de NS precies doet, welke technieken er allemaal samenkomen in een trein en welke complexe problemen er op het pad van onze engineers komen. Maar het blijft niet bij een verhaal, we geven je ook een rondleiding door onze productiehal waar treinen worden gemoderniseerd en waar onze engineers hun eigen oplossingen in de praktijk terug zien.

Wat vinden wij belangrijk bij onze engineers?


Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden als (senior) engineer binnen de NS? Wil je hier meer over weten én heb je minimaal 3 jaar werkervaring? Dan is dit dé avond voor jou om je vrijblijvend bij oNS te oriënteren!

Onze (senior) engineers hebben allemaal een HBO of WO opleiding in de richting van werktuigbouwkunde, elektrotechniek of vergelijkbaar en automatiseringskennis op het gebied van modelleren (NX / EPlan / AutoCAD). Vanwege onze unieke en complexe omgeving kijken we bij nieuwe engineers vooral ook naar competenties die je nodig zult hebben om als eigenaar van een complex project een goed resultaat te behalen.
Competenties die wij zoeken zijn o.a.;  • Analytisch denken, vanwege de complexiteit van de projecten, de diverse afdelingen die er bij betrokken zijn en de helicopterview die noodzakelijk is;
  • Resultaatgerichtheid, omdat we werken naar deadlines toe in afspraak met onze klanten;
  • Communicatief vaardig en flexibel, is nodig om een op constructieve manier te kunnen schakelen met verschillende interne en externe contacten.

Deze kennismakingsavond zal bestaan uit;  • We starten om 16.00 uur met een introductie van onze organisatie en de plaats van de afdeling engineering in het grote geheel. Aansluitend zal er gezamelijk een hapje worden gegeten.
  • Aansluitend volgt de rest van het programma bestaande uit een rondleiding door de productiehal inclusief een uitleg van onze engineers;
  • Hierna krijg je de mogelijkheid om met diverse groepsleiders te spreken over de verschillende projecten van engineering

Tijdens deze gesprekken heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen en samen met de gesprekspartners te bekijken of jouw eigen kennis, kunde en interesses overeenkomen met die van NS. Om 21.00 uur loop jij de deur bij oNS uit met een compleet beeld van onze engineering afdeling, de productie omgeving in Haarlem en jouw mogelijke nieuwe werkplek!

Heb je interesse in deze open avond? Aanmelden (met CV en motivatie) kan tot 3 februari (vol is vol!). Je kan je reactie richten aan Antoine van der Maas, corporate recruiter techniek.  We streven ernaar binnen twee weken bericht te geven over de voortgang. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met het Secretariaat van de afdeling Recruitment via 030 235 3646.

Wil je meer weten over werken in de techniek binnen de NS en de verhalen lezen van onze collega’s? Kijk dan op nstechwerk.nl !