De TechniekFabriek

NS verzorgt zelf alle service en onderhoud aan haar treinen in Nederland. Met jouw interesse in techniek en de wil om alles te leren over elektronica, mechanica en pneumatiek ben jij misschien wel 1 van de toekomstige monteurs. Je wordt bij onze TechniekFabriek opgeleid tot monteur mechatronica mét salaris.

Wie wij zoeken? Vmbo’ers en mbo’ers die de opleiding mechatronica op mbo 2-niveau willen halen.

Wij bieden

  • Een volledig betaalde opleiding.
  • Een interessant vakkenpakket.
  • Een diploma mbo 2 mechatronica.
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.

De TechniekFabriek

Omdat je het snelst leert in de praktijk, hebben we bij NS de TechniekFabriek opgericht. In Amsterdam en Zwolle stomen we onze leerlingen in twee jaar klaar om als monteur te werken. Het eerste jaar is een BOL-jaar (Beroeps Opleidende Leerweg), waarin je 4 keer een tweewekelijkse stage volgt op een NS Service- of Onderhoudslocatie. Het tweede jaar is BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) en werk je voornamelijk op zo’n locatie. Zo leer je de nieuwste technieken kennen en gebruik je jouw talent om aan de treinen van de toekomst te sleutelen.

 

Volledige vergoeding

De kosten van je opleiding nemen wij voor onze rekening. Dus je schoolgeld, lesmateriaal en de benodigde werkkleding krijg je van ons. Bovendien krijg je in het eerste jaar tijdens jouw stage ook nog een stagevergoeding, en in het tweede jaar salaris. Na de opleiding heb je een diploma mbo 2 mechatronica.

 

Het verhaal van Cherize, leerling monteur

“De techniek in treinen wordt steeds moderner, dus leer je zelf ook altijd weer iets nieuws.” Lees hier haar hele verhaal.

Dit neem je mee

  • Je hebt een afgeronde vmbo-opleiding, een overgangsbewijs van havo of vwo van 3 naar 4 of een mbo-diploma (minimaal niveau 2).
  • Je hebt maximaal 5 jaar werkervaring.
  • Je hebt affiniteit met techniek en/of computers en systemen.
  • Je kunt goed samenwerken, maar ook zelfstandig werk oppakken.
  • Je werkt graag met je handen en voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk.
  • Je bent flexibel om overal in Nederland te werken.

Lijkt dit je interessant?

Overige

Waardering voor je werk

Jij maakt als medewerker van NS hét verschil voor de reis van morgen. Jij brengt Nederland in beweging. Daar werk je hard voor en dat waarderen we. Die waardering krijg je terug in de vorm van prachtige arbeidsvoorwaarden. Denk aan een goed salaris, een prettige werkomgeving, een uitkering aan het einde van het jaar, korting op de zorgverzekering en op Europese treinreizen, pensioenopbouw en je reist als NS-medewerker altijd gratis met de trein. Met een kleine extra bijdrage per maand, is het zelfs mogelijk om 1e klas te reizen.