COVID-19 en solliciteren bij NS

Het coronavirus (COVID-19) zorgt momenteel voor een onwerkelijke situatie en heeft de wereld op zijn kop gezet; van een situatie waarin iedereen volop in beweging en voortdurend onderweg was naar een schijnbaar verstilde toestand waarin bijna iedereen alleen nog op afstand met elkaar in contact komt. Ook wij bij NS merken dit. Zo rijden we sinds 21 maart een speciale basisdienstregeling. Onze collega’s op de trein brengen alleen nog mensen die niet anders kunnen naar hun werk of andere afspraak. De trein is even geen uitje. 

NS collega’s met een ‘kantoorbaan’ werken zoveel mogelijk vanuit huis. En voor collegas die vanwege hun functie niet thuis kunnen werken, zijn allerlei veiligheidsmaatregelen getroffen. Zodat ook zij zo veilig mogelijk aan het werk kunnen blijven. NS volgt hierin de richtlijnen vanuit de overheid. Gezondheid voor alles. 

Wat maakt jou

100% NS?

Je gaat de site verlaten, data wordt door CompanyMatch verwerkt.

Onze vacatures 

Ook in deze nieuwe werkelijkheid blijven we op zoek naar nieuwe collega’s. We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar hoe het sollicitatieproces er op dit moment uitziet.  

De manier waarop jij je sollicitatie begint, is niet veranderd. Op de vacaturepagina vind je een overzicht van onze huidige vacatures en de uitleg over hoe je jouw sollicitatie kunt versturen 

Daarna wordt het wellicht anders dan je gewend bent, want onze recruiters werken vanuit huis: alle sollicitatiegesprekken doen we daarom telefonisch of via een videogesprek. 

De sollicitatieprocedure

Solliciteren
Dit proces blijft hetzelfde. Ben je geïnteresseerd in een vacature en wil je solliciteren? Leuk! Solliciteer dan via de sollicitatiebutton op de vacaturepagina.

Het sollicitatiegesprek
Het sollicitatiegesprek doen we telefonisch of via een videogesprek met de recruiter en de manager. Ook het tweede gesprek zullen we op deze manier voeren.

Assessments en onderzoeken
Voor sommige functies is een assessment onderdeel van het proces. Dit kan meestal online. Voor de functies van conducteur en machinist doorlopen we het gehele proces tot en met het psychologisch onderzoek.  

Aangenomen
Ben je aangenomen? Gefeliciteerd! In overleg met je nieuwe leidinggevende bepaal je de startdatum. Inwerken op afstand is minder gezellig, maar kan vaak wel. 

Sollicitatietips

We kunnen ons voorstellen dat je misschien niet zoveel ervaring hebt met solliciteren via een videogesprek. Onze recruiters geven je graag praktische tips. Want we vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt tijdens het gesprek. Dan kun je het beste van jezelf laten zien en komen we erachter of we bij elkaar passen.

Recruiter Robbin geeft je in deze video praktische tips:

Hieronder alvast twee tips van Robbin:

  • Zorg voor een stabiele internetverbinding en een opgeladen device
  • Test je camera en microfoon ruim voor het gesprek

Bekijk de gehele video om alle tips van Robbin te horen.

Vacature alert  

Als je nu geen passende vacature op onze website vindt, maak dan een vacature alert aan. Dan krijg je de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied direct in je mailbox.  

Evenementen

Hoe het is om bij NS te werken? We vertellen je er graag over. Bijvoorbeeld op een beurs of evenement. Vanwege de maatregelen is dit nu niet mogelijk. Blijf via de vacature alert op de hoogte over de komende (online) events.

Contactgegevens 

Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure, een vacature of werken bij NS in het algemeen? Neem dan contact op met de recruiter die vermeld staat bij de vacature of met één van ons via de contactpagina. We helpen je graag verder!