Veelgestelde vragen

Ik wil graag een spreekbeurt houden over NS, hebben jullie informatie voor mij?

Op de website www.ns.nl vind je verschillende spreekbeurtpakketten van NS. Klik hier om de spreekbeurtpakketten te bekijken.

Ik wil graag hoofdconducteur worden maar kan geen vacature vinden op de website.

Op dit moment zijn er helaas geen vacatures voor de functie van hoofdconducteur. De verwachting is momenteel ook niet dat deze op korte of middellange termijn zullen ontstaan. We raden je aan om een jobalert aan te maken. Zodra een van deze vacatures in de toekomst wordt gepubliceerd ontvang je deze direct in je mailbox en kun je solliciteren. Open sollicitaties worden in de tussentijd niet in behandeling genomen.

Kan ik overstappen naar de TechniekFabriek als ik al op een andere ROC de opleiding MBO Mechatronica volg?

Omdat de  opleiding Mechatronica wordt aangevuld met NS Techniek-specifieke onderdelen wordt de opleiding uitsluitend aangeboden als 2-jarige opleiding. Tussentijds instromen is niet mogelijk. Indien je al (een deel) Mechatronica hebt gedaan is het mogelijk om in een aantal gevallen vrijstelling te krijgen.

Krijg ik een stagevergoeding of salaris tijdens de opleiding aan de TechniekFabriek?

In het eerste jaar loop je ongeveer 36 dagen stage. Je ontvangt hiervoor een stage vergoeding van € 10,- bruto per dag. In het tweede jaar ontvang je een salaris. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en bedraagt minimaal  € 1100,- bruto per maand tot een maximum van € 1500,- bruto per maand.

Ik voldoe niet aan de toelatingseisen voor de TechniekFabriek. Kan ik me toch inschrijven?

Als je in eerste instantie niet voldoet aan de toelatingseisen, maar toch denkt voldoende achtergrond te bezitten om aan de opleiding te beginnen, loont het altijd de moeite om jezelf in te schijven. Elke inschrijving wordt individueel beoordeeld.