Veelgestelde vragen

Ik heb de Online Selectietest op mijn iPhone gemaakt maar zie nu dat ik mijn cv en motivatie moet toevoegen. Die heb ik hier niet. Wat nu?

Je hoeft de test niet opnieuw te maken. Je hebt een mail ontvangen met een link. Als je met je computer of laptop op deze link klikt, kom je terug in de test, op de pagina waar je gebleven was. Je kunt dan je cv en motivatie toevoegen.

Is NS uniek in het aanbieden van deze Online Selectietest?

Online assessments worden al op grote schaal in onder andere de retail in het buitenland toegepast. In Nederland passen onder andere overheidsonderdelen online assessments toe aan het begin van het sollicitatietraject, bijvoorbeeld voor traineeships. NS is de eerste grote werkgever die dit op grotere schaal doet voor MBO functies. Dit heeft als doel om objectief de best passende kandidaten vooraf te selecteren, gelijke kansen te creëren voor sollicitanten en gerichte feedback te kunnen geven aan sollicitanten.

Waarom blijven mijn testscores van de Online Selectietest 3 maanden geldig?

Het voordeel voor jou als sollicitant is dat je binnen de drie maanden de test niet opnieuw hoeft te maken. Als je de test doorkomt en binnen 3 maanden wilt solliciteren op een andere formule, krijg je een link toegestuurd. Met die link worden je scores voor de andere formule opnieuw berekend. Als je er niet bent doorgekomen, mag je het over 3 maanden nog eens proberen.

Jullie hanteren competenties in de Online Selectietest, maar wat zijn dat en waarom deze?

Competenties zijn vaardigheden die nodig zijn om een functie goed uit te voeren.

Voor het werken in een winkel op het station hanteren wij 4 competenties:

  • Klantgerichtheid: Het centraal stellen van de klant
  • Verkoopgerichtheid: Gericht op het behalen van verkoopdoelstellingen
  • Procesgerichtheid: Efficiënt & effectief werken volgens de vastgestelde normen
  • Stationsgerichtheid: Verantwoordelijk voelen voor het station en hiernaar handelen

Hoe wordt in de Online Selectietest bepaald of ik geschikt ben?

We selecteren op twee criteria:

  • De fit met de winkel waar je solliciteert: we kijken of de antwoorden die jij geeft, passen bij de winkel waarbij je solliciteert.
  • Score op de competenties die van belang zijn op het station: op basis van je antwoorden berekenen we hoe je scoort op de competenties die belangrijk zijn voor het werken in een winkel op het station.

Voor beide scores wordt een vergelijking gemaakt met een grote groep medewerkers die de test heeft gemaakt, om te kijken of de score hoog genoeg is om te mogen solliciteren.

Mogelijk scoor je op de competenties beter dan op de fit met de winkel waar je solliciteert. Je past dan wellicht goed op het station, maar minder in de betreffende winkel.