Woordvoerder

Woordvoerder

Edwin van Scherrenburg

Bergen energie

Als woordvoerder bij NS beantwoord ik vragen van media, treed ik soms op voor radio en/of tv en denk ik continu mee met het bedrijf over media-gerelateerde vraagstukken. Geen dag is hetzelfde. Het ene moment beantwoord ik mediavragen over een verstoring in de treindienst en nog geen paar tellen later ben ik weer bezig met de lancering van een nieuwe app die reizigers gaat helpen bij het plannen van hun reis. Je hoeft je dus geen seconde te vervelen als woordvoerder. Bovendien ligt alles wat NS doet onder een vergrootglas. Iedereen vindt er wat van; media, bonden, politiek. Dat maakt het werk extra dynamisch en boeiend.

De passie die veel mensen hebben voor NS en het spoor maakt het werk als woordvoerder leuk. Neem de TechniekFabriek – onze eigen bedrijfsschool voor treinmonteurs – die we in augustus 2012 lanceerden. Als je die jongens ziet spat het enthousiasme er af en krijg ik weer bergen energie als ik dat terugzie op tv. De vooruitgang voor de reiziger over de bühne brengen, de wereld achter NS laten zien en tegelijk realistisch blijven en geen gouden bergen beloven. Dát zie ik als mijn opdracht en bijdrage aan de communicatie bij NS.

 “Iedereen heeft een mening over NS; media, bonden, politiek. Dat maakt het werk als woordvoerder extra dynamisch en boeiend.”

Op de kaart

Door NS op een positieve manier in de media onder de aandacht te brengen, zetten we ons bedrijf goed op de kaart. Tegelijkertijd laten we de soms complexe wereld achter het rijden van duizenden treinen per dag op het drukste spoor van Europa zien. Dat geeft energie en helpt bijvoorbeeld weer bij de werving van nieuwe medewerkers, want NS zoekt nog altijd veel mensen. Het is een prachtig bedrijf met een rijke traditie van 175 jaar.

Mijn werkgebied

Staf ►

Binnen Staf en ondersteuning kan je bijdragen aan het functioneren van onze unieke en veelvormige organisatie.