Complexe pakketten testen

Voor een soepele dienstregeling is het belangrijk dat machinisten en conducteurs op ieder moment weten wat er van hen verwacht wordt. Om te zorgen dat zij zo goed mogelijk op de hoogte zijn, werk ik aan nieuwe updates van een speciaal planningspakket voor rijdend personeel. Door het verder professionaliseren van de testen draag ik bij aan stabielere software en daarmee een groeiend vertrouwen in de applicatie. Ik zie het als een kwaliteitscontrole: wij kijken of alles echt werkt. Aan het eind van de testfase is het vaak nog even spannend: is alles getest? Zijn de bevindingen opgelost? Is de klant blij met de nieuwe software? En dan komt de Go / No Go meeting! Iedere ‘Go’ is weer een feestje; we hebben samen weer wat moois gemaakt en kunnen het resultaat met vertrouwen aan onze eindgebruikers afleveren.
“De mogelijkheden die mijn collega’s en leidinggevende in mij zagen, gaven mij het vertrouwen om de volgende stap te zetten.”

Count me in!

NS staat hoog aangeschreven in het testvak; voor mij een hele mooie kans om met veel kennis en professionals te werken in complexe omgevingen. Alweer 1,5 jaar geleden ben ik met veel drive begonnen op de afdeling Logistiek en Transport Service Organisatie (LTSO). Al snel zagen mijn collega’s en leidinggevende dat ik potentie had en ben ik dit jaar doorgestroomd naar de functie van Testcoördinator. In deze nieuwe rol krijg ik meer verantwoordelijkheden waardoor ik ook een leidinggevende functie kan gaan vervullen. Niet alleen op werkvlak ben ik mezelf enorm aan het ontwikkelen, maar ook als persoon groei ik. Ik krijg meer zelfvertrouwen en wordt gestimuleerd om meer van mezelf te laten zien. Wil jij meer weten over testen bij NS? Lees hier alles over werken als testprofessional.