Teammanager hoofdconducteurs

Management Trainee – Teammanager Hoofdconducteurs Amsterdam

Marsha Bolk

Voeten in de modder
Als ik door de trein loop verbaas ik me nog weleens hoe snel de tijd het afgelopen jaar verstreken is. Na mijn studie bedrijfskunde en HRM wilde ik graag meteen aan de slag; hands-on, het land in, waarde toevoegen en het liefst leidinggeven. En dat is gelukt! Ik werk inmiddels als teammanager hoofdconducteurs in Amsterdam en geef dagelijks leiding aan 21 hoofdconducteurs. Soms doe ik dat op afstand en daarnaast ga ik regelmatig mee op de trein. Om echt goed te weten wat er speelt onderweg, ben ik zelf ook opgeleid tot conducteur en dat is erg leuk én leerzaam. Ineens sta je letterlijk middenin de maatschappij en kom je ontzettend veel verschillende mensen tegen. In mijn werk zijn de hoofdconducteurs de belangrijkste factor. Zonder hen rijden de treinen niet. Daarom voer ik gesprekken als er uitdagingen zijn, ondersteun ik ze waar nodig en zorg ik samen met collega-teammanagers dat er regelmatig herinstructies zijn zodat ook het grotere geheel goed blijft werken.

“Het is prachtig om zo’n directe impact te hebben op het rijden van de treinen en vooral ook op de service van de hoofdconducteurs aan de reizigers.”

Klaar voor actie
De wachtdiensten vind ik nog wel spannend. Ik sta dan stand-by in de regio Amsterdam voor ongevallen of agressie en ben op die momenten verantwoordelijk voor de opvang van de conducteurs en machinisten. Dit betekent ook dat ik ter plaatse moet komen bij een aanrijding met een persoon bijvoorbeeld. Het leidinggeven gaat me goed af, maar brengt als broekie in de organisatie natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Een recente overwinning was een goed gesprek met één van de conducteurs waarin hij zich openstelde en mij in vertrouwen nam. We hebben toen samen gezorgd dat hij aan het werk kon, in plaats van zich ziek te melden. Als teammanager hoofdconducteurs heb je een flinke portie daadkracht en enthousiasme nodig. Je moet hier echt je ‘mannetje’ kunnen staan en samen willen werken met mensen van verschillende achtergronden en opleidingsniveaus. Durf jij de verantwoordelijkheid te nemen en hou je van een dynamische omgeving? Dan hoop ik jou te ontmoeten als mijn nieuwe collega!

Lees hier het hele interview met Marsha over haar nominatie voor Best Young Professional 2016.

Mijn werkgebied

doelgroep operationeel management 4
Operatie ►

Iedere dag is anders als je werkt in de Operatie. Jij bent voor de reiziger hét gezicht van NS. Integrale dienstverlening en de klant staan centraal.