Stagiair Elektrotechniek

Stagiair Elektrotechniek

Ivan Burger

Meten en testen

Ik studeer Elektrotechniek in Delft en ik heb net mijn tweede jaar afgerond. Omdat ik altijd al interesse had voor techniek en treinen, zocht ik voor mijn stage een plek bij NedTrain, het bedrijfsonderdeel van NS dat verantwoordelijk is voor het onderhoud, schadeherstel, revisie en reiniging van treinstellen. Nu werk ik mee op de afdeling elektra treinsystemen bij Refurbishment & Overhaul in Haarlem. Ik kijk mee met de engineers, onderzoek hoe de metingen werken en schrijf handleidingen voor een nieuw meetsysteem. Zo ben ik bijvoorbeeld ook mee geweest met een proefrit om metingen aan elektrische installaties te doen.

“Met de juiste metingen zorgen we dat treinen goedgekeurd kunnen worden om reizigers te kunnen vervoeren.”

Indrukwekkende productie

NedTrain is een indrukwekkend bedrijfsonderdeel van NS. Een bijzondere bedrijfsomgeving waar veiligheid altijd voorop moet worden gesteld. Zo staat er overal duidelijk aangegeven wat de looproutes zijn en wordt bij gevaarlijke gebieden aangegeven waar je op moet letten. Op de engineering afdeling worden ontwerpen gemaakt voor de vernieuwing van treinstellen. En in de productiehal aan de overkant van het spoor worden deze werkzaamheden uitgevoerd. Voor mij is het leuk om daar een rondleiding te krijgen, zodat je kunt zien waar je iedere dag aan werkt.

Meer over techniek projecten

Mijn werkgebied

Techniek ►

Techniek is al 150 jaar lang dé basis van het succes van NS. Het zorgt ervoor dat de treinen rijden, maar ook dat deze veilig, comfortabel en duurzaam zijn.

Doelgroep Trainees
Stages & Traineeships ►

Bij NS kun je als stagiair of trainee aan de slag gaan. Dit betekent werken bij een dynamische organisatie die midden in de samenleving staat.