Jantina Woudstra

Programma Manager IT

Jantina Woudstra

Als programma manager ben ik verantwoordelijk voor het leiden van (IT)projecten ten behoeve van het bedrijfsonderdeel NS Reizigers, afdeling Vervoer. De meeste tijd besteed ik als programma manager IT aan Besturing 3.0. Dit is een programma, dat als opdracht heeft de manier waarop NS bijstuurt (dat wat de transportbesturing organisatie levert aan diensten) te verbeteren. De bedoeling is om de complexiteit in de treindienst beheersbaar te maken, waardoor we een slimmer, goedkoper en betrouwbaarder product bieden aan onze reizigers. Een ander project dat ik leid is iNStApp, de invoering van het reizigertelsysteem waarbij we actuele drukte informatie in de trein real-time delen met onze reizigers en met de interne NS organisatie. Het meest interessant aan mijn werk vind ik de directe relatie met ons product, de trein. Het is heel tastbaar, en ook merkbaar.

“Soms voel ik me de Louis van Gaal tijdens het WK….16 miljoen mensen vinden wel iets van ons bedrijf en ons product.”

Ik voel me een ambassadeur van NS en heb veel plezier in het uitleggen hoe we als NS iedere dag opnieuw ons best doen om het nog beter te doen voor onze klanten. De drang om het iedere dag nog beter te doen, is een gemeenschappelijke deler binnen NS. Ik voel dat deze drive ons verbindt als medewerkers van NS, waar en met wie je ook werkt. Ook al heeft iedereen wel zijn eigen agenda en doelen, deze sterke verbinding vind ik uniek en waardevol, en ik ben er trots op dat ik van dit bedrijf deel uitmaak. Als ambassadeur van NS ben ik altijd oproepbaar (maar doe dit ook ongevraagd) om mijn werkervaring te delen, de successen, de fouten en wat we geleerd hebben. Voor collega’s, maar ik sta ook regelmatig voor externe partijen (leveranciers, business partners, congressen)  presentaties te geven, of zoals dit…om nieuw talent voor NS te werven.

Mijn werkgebied

IT ►

Binnen IT van NS werk je met complexe systemen in een dynamische 24/7-omgeving. Je bent de regisseur van uitdagende projecten.