Vacature alert

Winkelmanager StationsHuiskamer

Amber

Even voorstellen

Normaalgesproken is de spits mijn lievelingsmoment van de dag. Dan is het lekker druk en aanpoten met je collega’s. Bij de StationsHuiskamer kunnen reizigers, in tegenstelling tot de Kiosk, even zitten, een kop koffie drinken en ook hun eigen consumpties meenemen.

In de spits hangt hier een fijne sfeer, de samenwerking met mijn collega’s verloopt heel soepel en de tijd gaat snel. Soms is het ook wel een uitdaging om iedereen de trein te laten halen met kopje koffie en broodje. Dan zie je de gasten in de rij op hun horloge kijken, zo van “red ik het?”. Het is heel leuk om die rij weg te werken. We hebben veel tevreden klanten in een korte tijd.

Mensen vinden mij soms jong om nu al manager te zijn, maar ik zit al tien jaar in het vak, dus misschien ben ik juist wel oud. Voor nu zit ik hier goed op mijn plek, maar ik heb wel plannen om de StationsHuiskamer in Assen uit te breiden. Sommige StationsHuiskamers hebben bediening en een kleine kaart met hapjes, zoals in Den Haag en Arnhem. Dat zou ik ook in Assen willen.

Ik vind het fijn om met collega’s te werken. De samenwerking, het met elkaar doen, dat is het mooiste gedeelte.

Mijn collega's

Het is heel belangrijk dat we ons werk als team doen. Daarom ben ik net zo hard aan het werk op de werkvloer als de winkelmedewerkers. Normaal staan we met twee of drie op de werkvloer, maar nu staan we meestal alleen of soms met z’n tweeën. Gelukkig weten we met z’n allen hoe het komt en dat er een betere tijd aankomt.

We werken allemaal het lekkerst als het druk is. Nu het zo anders is dan anders, is het een uitdaging om iedereen te blijven motiveren. Nu neem ik mijn collega’s dus veel mee in andere taken, zoals het doen van de bestellingen. We doen ook wedstrijdjes tussendoor, zoals zorgen dat we per klant meer verkopen. Dan noem ik het bedrag dat we vorige week hebben verdiend, en proberen we daar overheen te gaan. Sommigen worden daar heel fanatiek van, die gaan zelf berekeningen maken.

Ik werkt niet alleen samen met collega’s op de werkvloer, maar ook met andere winkelmanagers bij NS. We hebben een clubje dat overlegt over het verbeteren van de manier waarop we administratie doen. En de StationsHuiskamer in Assen doet mee met een pilot waarbij we ook belegde broodjes verkopen, daarover overleggen we zo nu en dan online. Ik vind het fijn om met collega’s te werken. De samenwerking, het met elkaar doen, dat is het mooiste gedeelte.

Leukste moment van de week

Veel vaste gasten die normaal met de trein naar hun werk gaan, werken nu thuis. We missen onze vaste gasten. Daarom was het een hoogtepunt toen er deze week een vaste gast langskwam met een doosje Merci voor ons. Om ons te bedanken voor ons harde werk en ons te steunen nu er minder klanten zijn.

Ik hou juist van het klantcontact. Dat een vaste gast binnenkomt en dat je dan alvast haar vaste bestelling aanzet. En dan zul je net zien dat ze die dag eigenlijk iets anders had gewild. Is ook niet erg, dan is dat extra kopje koffie voor mij.

Onze mensen in de winkels