Ik geef leiding aan het HR-team dat voor Service & Operations

Manager HR business partner Service & Operations

Itai Birger

Samen de juiste focus

Ik werk bij Service & Operations van bedrijfsonderdeel NS Reizigers. Ook wel de operatie genoemd: bijna 9000 collega’s die overal in het land werken om te zorgen dat de reizigers naar hun bestemming worden gebracht. Ik geef leiding aan het HR-team dat voor Service & Operations werkt. Niet zomaar een HR-afdeling, want we zitten midden in de operatie, tussen de medewerkers en managers. Als onze collega’s ergens mee zitten, voelen we dat snel en gaan we op zoek naar oplossingen. Eens per maand komen we samen. Dan praten we bij en stemmen we de uitvoering van het HR-beleid in de 13 verschillende regio’s op elkaar af. Ik ben enorm trots op mijn team dat iedere dag werkt aan een balans tussen dicht op de bal spelen en voldoende afstand nemen om strategisch te kunnen adviseren.

“Als HR zijn we tevreden als we door ondersteuning van medewerkers en managers kunnen bijdragen aan een beter product voor de reiziger. En je kunt mij ook in uniform tegenkomen. Want waar nodig help ik mee. Bijvoorbeeld op drukke dagen zoals Koningsdag.”

Kennis: van binnen en buiten

In 2007 begon ik als Management trainee bij het onderhoudsbedrijf van NS. Na een aantal jaren in het reizigersbedrijf te hebben gewerkt, paste het mij beter om wat meer in de strategische hoek te werken. Daarom heb ik nu gekozen voor HR. Toch sta ik nog steeds dicht bij de collega’s in het land en draai ik ook graag ‘buiten’ mee; in diensten op de trein of met Koningsdag bijvoorbeeld. Naar mijn gevoel wordt mijn wereld zo completer en vaak komt mijn kennis van de operatie goed van pas. Vanuit HR werken we met verschillende afdelingen aan adviezen om de operatie vooruit te helpen. Laatst zat ik bijvoorbeeld samen met de directie, vakbonden en de ondernemingsraad om maatregelen te bedenken tegen agressie. Aan het eind van de dag hoor je dan wel het resultaat op het journaal. Daar hou je rekening mee, want NS staat altijd volop in de belangstelling.

Mijn werkgebied

Staf ►

Binnen Staf en ondersteuning kan je bijdragen aan het functioneren van onze unieke en veelvormige organisatie.