Management Trainee

Management Trainee – Teammanager Hoofdconducteurs

Eva Klever

Mee het land in

Zieke reizigers, ongeldige vervoersbewijzen, vertragingen: hoofdconducteurs bij NS maken heel wat mee op een dag. Sinds ik als Management Trainee aan de slag ben gegaan, zie ik van dichtbij wat er allemaal op het spoor en in de trein gebeurt. Helemaal nu ik zélf een verkorte opleiding voor hoofdconducteur volg. Door de kennis die ik opdoe kan ik mijn medewerkers beter begeleiden en weet ik wat er speelt in de wereld van de hoofdconducteurs. Twee jaar lang geef ik leiding aan een team van 20 man. In die twee jaar probeer ik ervoor te zorgen dat een hoofdconducteur zijn / haar werk zo goed mogelijk kan uitvoeren met het NS-motto in het achterhoofd: de reiziger staat altijd op plek 1, 2 en 3.

 “Een dag is voor mij geslaagd als ik zie dat de hoofdconducteurs in mijn team met veel plezier de reizigers verder op weg helpen.”

Teammanager van vakmensen

Het liefst ga ik met de hoofdconducteurs op pad en onderzoeken we samen hoe we de reiziger zo goed mogelijk kunnen helpen. Ik volg hun werk in de trein en op het perron het liefst op de voet. Zelf ben ik ook iedere dag bezig met mijn ontwikkeling. In het traineeship word je hierin goed begeleid. Met mijn directe leidinggevende, mentor en Management Development-adviseur praat ik wekelijks over mijn ontwikkeling als leidinggevende en dat is heel hard nodig. Het is namelijk niet makkelijk; ik kom elke dag wel buiten mijn comfortzone. Ik geef bijvoorbeeld leiding aan mensen die ouder zijn dan ik en die veel meer weten van het vak. Hier moet je als leidinggevende op de juiste manier mee om kunnen gaan. Iedere dag leer ik meer en zorg ik dat ook mijn personeel bijleert. Zo komen we samen steeds een stapje vooruit.

Mijn werkgebied

doelgroep operationeel management 4
Operatie ►

Iedere dag is anders als je werkt in de Operatie. Jij bent voor de reiziger hét gezicht van NS. Integrale dienstverlening en de klant staan centraal.

Doelgroep Trainees
Stages & Traineeships ►

Bij NS kun je als stagiair of trainee aan de slag gaan. Dit betekent werken bij een dynamische organisatie die midden in de samenleving staat.