Vacature alert

iOS Developer

Dennis

Even voorstellen

In mijn team hebben we twee Dennis’en. Om onderscheid te kunnen maken word ik ook wel Dennis Apple genoemd. Dat komt omdat ik alles van Apple volg en er ook graag over praat. Het is dan ook niet zo gek dat ik aan de NS-app werk voor iOS (iPhone en iPad). Samen met mijn team ben ik verantwoordelijk voor alles wat met het plannen van je reis te maken heeft in de app.

Het idee dat ik aan een app mag werken die dagelijks door miljoenen mensen gebruikt wordt om hun reis te plannen is natuurlijk fantastisch! Je maakt toch iets wat mensen echt vast kunnen houden! Dagelijks werk ik aan het toevoegen van handige nieuwe functies voor de reiziger en het verder verbeteren van de app door het oplossen van problemen die zich voordoen.

Voordat ik werkzaam was bij NS, was ik ook al werkzaam als iOS-ontwikkelaar, maar toen ik een vacature zag van NS heb ik geen moment gewacht en mijn sollicitatie de deur uit gedaan. Vooral dat ik een team terecht zou komen met kundige mensen die hun vak verstaan sprak me erg aan.

Het idee dat ik aan een app mag werken die dagelijks door miljoenen mensen gebruikt wordt om hun reis te plannen is natuurlijk fantastisch!

Mijn collega's

Ik werk in een multidisciplinair team: van designers tot ontwikkelaars en van de product owner tot testers die er samen voor zorgen dat de ontwikkeling van de app als een geoliede machine verloopt.

Binnen het mobile team werken we ook veel met Android samen. We zorgen er samen voor dat functionaliteiten voor de gebruikers dezelfde goede ervaring opleveren op beide platformen en ook tegelijk voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Ik werk overwegend thuis en dan houd ik voornamelijk via Slack contact met mijn collega’s. Een keer per week spreken we ook af op kantoor, dan merk je dat het wel makkelijk is om bepaalde zaken even snel met elkaar te bespreken. Successen vieren we dan ook graag samen met een drankje na werktijd.

Leukste moment

NS is natuurlijk een grote organisatie met vele takken en functies. Dat maakt het ook leuk om af en toe bij andere onderdelen van het bedrijf te kijken Zo hebben we een tijdje geleden een interessante rondleiding gehad op het controlecentrum van het Nederlandse spoorwegnet.

Het was ook ontzettend leuk om mee te werken aan de campagne “Maak impact met jouw code” waarvoor we een arcadekast gebouwd hebben! Samen met collega’s hebben we een leuke dag gehad bij het maken van de video en ik hoop dat we in de toekomst een hoop nieuwe leuke IT-collega’s mogen verwelkomen die door deze campagne in aanraking zijn gekomen met de NS als werkgever.