Hoofdmonteur Mechatronica

Hoofdmonteur Mechatronica

Arien Seip

Nieuwe technieken

Mijn functie bij bedrijfsonderdeel NedTrain is Hoofdmonteur Mechatronica. Ik ben verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoud en herstellingen aan diverse materieelsoorten, waaronder ICE treinstellen. Daarnaast ben ik praktijkinstructeur en geef ik mijn kennis en onderhouds- en herstelinstructies door aan mijn collega’s.

Ik ben trots op mijn werk als we ervoor zorgen dat defect materieel op tijd gemaakt wordt en weer veilig kan gaan rijden. Zeker als we het defect zodanig hebben verholpen, dat het ook niet meer terug komt. Dit noemen we First Time Right. Ook houd ik van het uitvoeren van inspecties. Zeker als ik een speciaal defect heb gevonden dat nooit eerder is voorgekomen. Dan heb je toch het gevoel dat je de inspectie niet voor niets hebt uitgevoerd.

“Door mijn werkzaamheden bij NS goed uit te voeren, krijgt de klant een trein die veilig en betrouwbaar is.”

Samen

Ik draag mijn steentje bij aan NS door mijn kennis en ervaringen te delen met collega’s en met leerlingen van de Techniekfabriek (www.nedtrain.nl/techniekfabriek). Door het juist uitvoeren van werkzaamheden aan NS materieel, krijgt de klant een trein die veilig en betrouwbaar is. Daarnaast zet ik mij in om collega’s op te hoogte te houden over wat er speelt in de organisatie, beantwoord ik vragen en heb ik altijd een extra oplettend oog voor veilig werken. Samen maken wij NS beter.

Meer over techniek projecten

Mijn werkgebied

Techniek ►

Techniek is al 150 jaar lang dé basis van het succes van NS. Het zorgt ervoor dat de treinen rijden, maar ook dat deze veilig, comfortabel en duurzaam zijn.