Leer oNS kennen

Als Eventmanager wil ik graag laten zien wat NS jou te bieden heeft als werkgever. Daarom organiseer ik samen met onze Recruiters evenementen op locatie, zoals carrièrebeurzen en workshops op hogescholen of universiteiten. Maar leuker is nog om toekomstige kandidaten uit te nodigen om een dag bij ons te komen kijken. Zo organiseerden we laatst een InhouseDag voor technisch studenten op onze grootste onderhoudslocatie in Haarlem. Een dag vol rondleidingen en presentaties met ’s middags een techniekgame waar studenten al hun energie, kennis en creativiteit in kwijt konden. Het mooiste is om te zien dat de bezoekers ’s morgens vaak neutraal binnenwandelen, maar aan het eind van de dag enorm enthousiast zijn geworden over het bedrijf en alle mogelijke functies. En dat is waar we het voor doen!
“Iedereen heeft een mening over NS, ook onze kandidaten. Door ze te verrassen met de mogelijkheden, wil ik hun oordeel graag omzetten naar een positieve ervaring.”

We regelen het samen

Tijdens de organisatie ben ik veel aan het regelen, maar ondertussen hou ik me ook bezig met de invulling van komende events en heb ik veel contact met externe partijen en collega´s. Zo denken de Recruiters en inhoudelijke afdelingen regelmatig met me mee en dragen ze ideeën aan voor hun speciale doelgroep. Als Eventmanager haal ik uit de organisatie op wat er leeft en wat er nodig is. Mijn taak is om alles samen te brengen in de planning en de invulling van onze evenementen. Een mooi voorbeeld van zo’n fijne samenwerking was onze stand op de Technishow; één van de grootste techniek gerelateerde beurzen van Nederland. Het initiatief kwam al van onze collega’s en op de beurs zelf kwamen nog eens ontzettend veel collega’s langs om hun kennis en ervaring te delen. Bovendien bleek de mockup van het nieuwste treintoilet een fantastisch aanknopingspunt voor onze gesprekken met de bezoekers. Al met al een super succesvolle stand, dankzij de hechte samenwerking tussen Recruitment en de afeling Techniek.