Remko

Business Controller

Remko Vleeshhouwer

Onderhoud in de Watergraafsmeer
Mijn loopbaan bij NS begon ooit als Machinist. In de jaren erna volgde ik verschillende financiële studies en ben ik doorgegroeid naar de functie van Controller. Na 20 jaar gewerkt te hebben op het hoofdkantoor in Utrecht, leefde bij mij de wens om weer eens dichter bij de werkvloer aan de slag te gaan. Als Business Controller in Watergraafsmeer werk ik op dit moment voor het onderhoudsbedrijf en het servicebedrijf dat strekt van Den Helder tot Lelystad. Hier hou ik me bezig met de financiële en niet-financiële prestaties en ondersteun ik met inzichten de besluitvorming van het management. Daarbij richt ik me op de hele keten van bedrijfsprocessen en bijbehorende kansen en risico’s. Als team zorgen we voor de verbetering van materieelbeschikbaarheid en schonere treinen. Mijn taak is om de juiste cijfers aan te leveren die helpen om zo snel en effectief mogelijk te reageren bij mogelijke procesverstoringen.

“Onze uitdaging is om voldoende schone en goed functionerende treinen de baan op sturen, zodat de reiziger iedere dag comfortabel en prettig kan reizen.”

Werken als er werk is
We werken hier dicht op het operationele proces waardoor we ook regelmatig ad hoc taken moeten oppakken. Als Business Controller moet je dus kunnen omgaan met continue veranderingen in het proces en actief meedenken om deze verbeteringen door te voeren. Ik ben onderdeel van het MT, maar praat daarnaast ook met Monteurs, Teamleiders, de Technische Dienst en Werkvoorbereiding. Daardoor bevind ik me in de gelukkige positie dat ik iedere dag mijn steentje kan bijdragen aan de efficiencyverbetering. Een actueel thema voor ons is ‘werken als er werk is’, een belangrijk project waarbij we onze monteurs in de toekomst nog efficiënter willen gaan inzetten. In Watergraafsmeer staat een hecht team; we doen het echt samen en daar haal ik veel voldoening en energie uit.

Mijn werkgebied

Finance
Finance ►

Wil je invloed uitoefenen op de bedrijfsvoering van een bedrijf dat midden in de maatschappij staat? Dan is het werken bij Finance van NS iets voor jou.